פנקייק עם ריוויון ופירות יבשים לארוחת בוקר - תחרות
דיון מתוך פורום סוכרת
מתכון לתחרות עם סימה. את יכולה מחר בבוקר לקחת את המנה שלי. שם: פנקייק עם ריוויון ופירות יבשים לארוחת בוקר: מקור: הספר The Glucose Revolution עמוד 169. ביצוע: אני היופי של המתכון הוא בכך, שהוא מחליף חלק מכמות הקמח בשיבולת שועל ופירות יבשים. המתכון בעל נתונים (לכל מנה): אינדקס גליקמי של 56 (ממוצע מאוד) קלוריות למנה = 118 בלבד שומן = 2 גרם פחמימות = 18 גרם סיבים = 2 גרם מהמתכון יוצאים 10 פנקייקים קטנים מרכיבים: כוס ( 84 גרם) של שיבולת שועל או סובין שיבולת שועל 2 כוסות ריוויון (חיבצה) 1/2 כוס פירות יבשים קצוצים. כל מיני. לשים לב שהם לא מסוכרים. 1/2 כוס קמח רגיל 2 כפיות סוכר 1 כפית סודה לשתיה 1 ביצה שלוקה מעט 2 כפיות חמאה מותכת אופן ההכנה: 1. ערבב את השיבולת שועל עם הריוויון בקערה ושים בצד ל-10 דקות. 2. מזוג את הפירות היבשים, הקמח, סוכר וסודה לשתיה. הוסף את הביצה וערבב טוב, טוב. 3. חמם מחבט ושמן אותו קצת עם קצת חמאה. מזוג פנימה 3 כפות מהבלילה שהמתינה בצד ובשל על אש בינונית עד אשר יופיעו בועות ונעשה שחום מתחת. הפוך את הבלילה. עשה אותה שחומה. חזור על התהליך 9 פעמים עם יתרת הבלילה. (אחד כבר מוכן) בתאבון
נשמע מעניין,,,,,,,,,יש לי כמה הצעות לשיפור המתכון,אבל נחכה עם זה כי אני רוצה לנסות להכין קודם
דברתי עם אשתי והיא הסכימה לוותר לך על עוד מנה. רק את צריכה לעשות יותר הליכה בגלל התוספת. בתאבון.