האם אפשר לעשות לחם מחומרים אחרים?
דיון מתוך פורום סוכרת
שלום לכולם אני מעונינת לנסות לעשות לחם מחומרים אחרים חוץ מאשר חיטה ושעורה. האם זה אפשרי? אני מתכוונת לחומרים דלי פחמימות ודלי קלוריות הרבה יותר מאשר חיטה. האם יש גרעינים אחרים מהם אפשר לעשות לחם? האם אפשר, למשל, לעשות לחם מירקות כמו מאבקה מיובשת (קמח) של מלפפונים וקישואים? אני יודעת שהרומנים עושים סוג של לחם (ממליגה) מקמח תירס. האם אפשר לעשות לחם מאורז או מסויה (למרות שנדמה לי שזה לא דל קלוריות)? תודה על כל תשובה רונה
רונה, איך קוראים לביצה שאינה עשוייה מביצה? לחם הוא מאכל המושתת על דגנים בתכולת פחמימות בשיעור לערך של 50% ממסתו. אם הוא יהיה מירקות, זה פשוט לא יהיה לחם. במעט הומור, ניתן לעשות לחם מנייר עיתונים ותבליני לחם. אבל אזי לא יהיה למוצר כל ערך תזונתי, ומה הטעם אם כן לטרוח עליו וללעוס אותו לריק? בקייצר, לחם הוא לחם. תביני מכאן שאיני מאמין בתחליפי לחם או קלי משקל למינהם. זה טריק לנפח את הלחם באויר כך שלכאורה תאכלי יותר בהיתר. אבל אם את זקוקה לתכולה הפחמימתית - זה עניין של מסה. למה הדבר דומה? ידללו לך את הדלק למכונית, תזדקקי לכמות עודפת ביחס הדילול. וכל השאר זה עניין של טעם והרגשה. אבל זאת רק דעתי המוגבלת. מאיר
ניתן לעשות תחליף לחם מקמח סויה וביצים. המתכון מופיע בספר הדיאטה של אטקינס ("לחם פרוטאין") , ואם זכרוני אינו מטעני הולך כך: מקציפים 3 חלבונים ומקפלים לתוך תערובת של: חצי כוס קמח סויה 3 חלמונים שקית אבקת אפיה שמן\שמנת\חמאה (כחצי כוס) אופים כ-40 דקות בחום בינוני. הטעם מזכיר עוגת טורט מלוחה. הרבה כולסטרול, מעט פחמימות. בהצלחה! מיאו
רונה, כל קטניה או זרעים הם בחזקת מועמדים לאפיית לחם. בפירוש - כל אחד מהם, רק תבחרי. הטעם הוא עיניין אחר. יש פתגם: לא מכל עץ עושים משרוקית. מירקות אפשר לעשות רק מאפים, אבל הוא לא יהיה לחם. בתור דוגמה שאנו דנים בה מדי פעם בפורום ו ראי את הקטניה בשם שאנה דל ההודית (chana dal) שממנה גם יש לחמים. רישמי בשדה החיפוש "שאנה דל" וראי כל התכתובת שלנו. ממני תוספת: ככל שהקמח טחון דק יותר, כך רמת הסוכר שלנו עולה מהר יותר.
ניסיתי שאנה דל בתוספת לאורז. נחמד. לא יותר. מעדיף בורגול.
ללזר שלום האם תוכל לציין קטניות/זרעים/דגנים מהם אפשר לעשות לחם ואשר הינם דלי פחמימות ובעלי ערך גליקמי נמוך? בתודה רונה