משאבת אנימס-לזר
דיון מתוך פורום סוכרת
לזר שלום! כמוני כמוך, אמנם אינני אוכלת סטייקים אך שמתי לב כי כאשר אני אוכלת בשר על האש בלי לחם או פיתות אלא עם סלטים יש לסוכר נטייה לעלות ודווקא עם פסטות להפתעתי המצב מעולה. השאלה שלי היא איך עושים בולוס מורחב בכלל, האם נותנים קודם חצי כמות ואח"כ הוא מתוכנת את החצי השני להוריד בשלבים? אין לי מושג איך עובד הדבר הזה ואיך מתכנתים אותו.
שלום אורלי, מכנית, אין לי רצון להסביר. יש לי את הספרות של המשאבה עוד מהתקופה שהיתי צריך להחליט בין זו לשניה. זו לא בעיה, לפי דעתי. אני נוהג כך: לאחר שכמות הפחמימות ידועה לי, אני מחלק את הכמות של האינסולין לשניים. חצי מספק מיד והצי השני מיועד להזלפה מתמשכת, או דחוייה. עם פיצה אני דוחה את החצי השני ואילו עם סטייק (לא בשר אחר) אני עושה בולוס מתמשך על פני 5 שעות. אם אני בחתונה, בלי שאלות, אני מבצע בולוס מתמשך ואני מרוצה. רציתי לומר עוד, שיש משמעות גדולה לבזל של המשאבה. כיול הבזל הכרחי בטרם ביצוע בולוסים מתמשכים או דחויים. אם הבזל גבוה או נמוך, הוא מקלקל את כל החישובים. יש עוד: רגישות לאינסולין שונה בבוקר, בלילה ובמשך היום... די! נעשה מסובך מדי. לגבי הפסטות והפיצה, בדקי את רמת הסוכר 3 שעות אחרי הארוחה כדי להיות בטוחה שטענתך נכונה. אני יודע שלא כולם כמוני, בהחלט. יש המון הפתעות מהמזון המעובד שאנו נוהגים לאכול, לצערינו.