סכרת?

דיון מתוך פורום  סוכרת

10/06/2003 | 15:33 | מאת: נלי

בדר"כ אחרי האוכל אני מאד עייפה, אוכל בשר רזה מעט ירקות ודי. ערכו לי העמסת סוכר, אחרי שעה היה 205 אחרי שעתיים 95 אחרי 3 שעות 66 מה דעתכם? השבוע היתה לי סחרחורת וחם ולא יכולתי לעבוד רק בישיבה, זה קרה לכמה שעות אחר כך הכל הסתדר. מה דעתכם?

11/06/2003 | 12:04 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, קודם כל,לא צינת מה היה ערכו של הסוכר בצום? התמונה כפי שציינת יכולה להתאים להיפןגליקמיה תגוהתית, עם נפילת הגלוקוז בדם לאחר העמסה בשל (אולי?) תגובה ערה מדי של הלבלב. מומלץ לבצע העמסת סוכר פומית חוזרת ולבדוק את תגובת הלבלב והרזרבה הלבלבית האנדוגנית (C_PEPTIDE ) והפריפרית (אינסולין בפלסמה), לאורך ציר זמן של עד 3-4 שעות. בדיקות כאלו מבוצעות במסגרת שרותי המרכז לסזטכרת ברמב"ם, ניתן לקבוע תור דרך מזכירת המרכז , גב קרן הדר, בטלפונים: 78542486 04 או 671549 057 .

מנהל פורום סוכרת