כולם נהיו פוליטיקאים?

דיון מתוך פורום  סוכרת

08/06/2003 | 11:05 | מאת: דוד מבולבל

שלום לכולם, שוב. שמי דוד ואני מבולבל בגלל ששאלתי שאלה בפורום ולא קיבלתי עליה תשובה. השאלה - האם הממתיק "סוכרלוז" הינו מלאכותי או טבעי והאם יש הגבלה על כמות הצריכה כפי שיש בממתיקים אחרים (אספרטיים לדוגמא)? ל-"מחשבות": אני יודע שחותמת א.י.ל. אינה חשובה במיוחג, נתקלתי במוצרי חלב עתירי סוכר עם חותמת האגודה (?!). ל-לזר: אני לא טיפש!!! אני יודע שאפשר לבדוק רמות סוכר בכל שעה ביום ואפילו בכל דקה אם רוצים. תשובתך לא היתה קשורה בחצי הקשר לשאלה! אם אינך יודע את התשובה פשוט אמור זאת. אין טעם להכביר מילים כפוליטיקאי מתחיל כדי לומר "איני יודע" !!!!! מחכה לתשובה עניינית - ואחזור על השאלה פעם נוספת ליתר בטחון: האם הממתיק "סוכרלוז" הינו מלאכותי או טבעי והאם יש הגבלה על כמות הצריכה? תודה מראש לכל עמישראל!! דוד.

08/06/2003 | 11:10 | מאת: לזר

סליחה דוד, איך סוכרלוז יהיה טבעי? איך? אם הוא היה טבעי, היתי הולך לקטוף לי קצת. אפילו הסוכר הוא זיקוק מכל מיני פירות או ירקות. למשל, אני היתי במפעל שמזקק סוכר מסלק. הפרוקטוז בפירות הוא טבעי. הגלוקוז בדבש הוא טבעי. סוכרלוז לא מוצאים בטבע. בלי פוליטיקה אי אפשר למצוא בטבע שום דבר.

08/06/2003 | 11:20 | מאת: חלי

דוד שלום המוצרים שעליהם ישתו אגודה עוברים בדיקה מאוד קפדנית ואם יש להם חותמת סימן שכמות הסוכר בו מעטה מאוד כמו סוכר שנמצא בפרי. למשל עכשיו קניתי דיאט שוקו שיש עליו חותמת האגודה אך מצויין במפורש ששתית השוקו שווה לאכילת מנת פרי. בכלל בסוכרת כדאי לאכול כמויות קטנות של מזון שאנו צורכים והשאר לשיקולך. בברכה חלי

08/06/2003 | 12:22 | מאת: מחשבות

הגבלה על אספרטיים חלה רק על אלה הלוקים בפנילקטונוריה. על אחרים אין שום הגבלה. כדאי בכלל להקיש בגוגל myths + diabetes ועולם שלם של מיתוסים ייפרש לפנינו. כמה שקוראים יותר על סוכרת ברור שיותר ויותר יודעים פחות ופחות והקשר לסוכר הוא בכלל מקרי. תמיד אמרו שטוב מאוד לאכול פירות. לנו ממש לא. תמיד אמרו שבריא לקחת כל יום אספירין אחד. ל-30 אחוז אין כל הטבה מזה. אמרו שיש דיאטה שהיא טובה ללב, אבל גורמת לסכרת. אני לא אומר שצריך להמשיך כמו קודם, אבל גם דרכנו החדשה לא קלה היא.

09/06/2003 | 06:12 | מאת: i

לדוד ולאחרים הסוכרלוז הינו ממתיק מלאכותי ולא טבעי. להלן קטע המתאר את הסוכרוז הלקוח ממאמר של ד"ר קנטר (מנהל הפורום שלנו): סוכרלוז (Sucralose) זהו הממתיק ה"חדשני" ביותר שאושר לשימוש ע"י ה - FDA בשנת 1998 ומאז ב - 35 מדינות נוספות בעולם המערבי ולאחרונה ניתן להשיגו גם בארץ. הממתיק מופק ומיוצר למעשה מסוכרוז, אינו עובר פירוק מטבולי בגוף ומשולל כל ערך קלורי. זוהי אבקה גבישית לבנה המתוקה פי 600 מסוכר ונמצאה מתאימה לשימוש במוצרי אפייה, משקאות דיאטטיים, מסטיקים, ריבות ופודינגים למיניהם. ה"צריכה היומית הסבירה" (ADI) למבוגר הינה עד 15 מ"ג לק"ג משקל גוף ליממה. שילוב של הסוכרלוז עם אחד או שני הממתיקים המובילים האחרים דוגמת אצסולפם K ואספרטם נותן תערובת מתוקה יותר מאשר כל מרכיב בנפרד

מנהל פורום סוכרת