גלידה - מותר לנו?

דיון מתוך פורום  סוכרת

07/06/2003 | 13:43 | מאת: Joe

התחברתי למשאבה לא מזמן (לנסיון, בנתיים אגב אני מאוד מרוצה, מופתע לטובה..) (תודה לכל הממליצים!!!) בכל מקרה, בעקבות המלצה של הדיאטנית חזרתי לאכול גלידה רגילה (אחרי שנים של התנזרות), הדיאטנית גרסה שמוצרי חלב (כגלידה) פחות בעייתיים מבחינת הסוכר וששווה לנסות (לא באופן יום יומי כמובן) מאוד חשדן ניסיתי (שוב ושוב) וממש הופתעתי לטובה (ערכי הסוכר אכן לא עלו במיוחד). הערת הזהרה - אני סובל מבעיית עיכול לקטוז (סוכר חלב) - זה נשמע קשור לכך שערכי הסוכר לא עלו.. עם זאת, לדיאטנית לא היה מושג על כך והמלצתה ניתנה בלי שום קשר. הייתכן?

07/06/2003 | 16:51 | מאת: לזר

Joe, התגלית שלך היא מסקנה שלי כבר שנתיים בערך. האינדקס הגליקמי של הגלידה החלבית די בינווני, כך שלאדם המטופל במשאבה, אין שום בעיה ללקק אותה בכיף. תאמין לי, רב החולים, האחיות והרופאים לא יאמינו לנו, אבל הדיאטנית שלך היא חכמה. זה לא מדבר לסוכרתיים טייפ 2, אבל למחלה הקשה שלנו, טייפ 1, זה מאוד מתאים. אני מניח שבקרוב תלמד לאכול גם שוקולד. לפני הליכה של שעה, אני מוכרח בוכטא אחת כזאת של גלידה כדי לשמור על רמת הסוכר מירידה דרסטית. בהצלחה

08/06/2003 | 03:35 | מאת: רפאלה

אוי, איזה כיף לך!!!! מאז חוברתי למשאבה, אני נהנית הנאה תהומית מגלידות. לא מגזימה בכל מקרה, אבל שתדע שספגטי, למשל, מעלה לי את הסוכר הרבה יותר מגלידה. ב ת א ב ו ן !!!

מנהל פורום סוכרת