סוכרלוז- מלאכותי או טבעי?
דיון מתוך פורום סוכרת
שלום לכולם! לאחרונה אנו עדים לפרסומות למשקאות "תפוזינה" בטעמים שונים הממותקים בסוכרלוז. על הבקבוק מצויין כי הממתיק הינו: "חדש", "טבעי", ו"ניתן לשימוש ללא הגבלה". מופתע ומאושר החלטתי לפנות לרשת כגורם נוסך שאולי יאשר פרסומת זו. הגעתי לאתר "Ma-Talk" ושם יש כתבה על ממתיקים ובתוכה הקטע הבא: "סוכרלוז (Sucralose): זהו הממתיק ה"חדשני" ביותר שאושר לשימוש ע"י ה - FDA בשנת 1998 ומאז ב - 35 מדינות נוספות בעולם המערבי ולאחרונה ניתן להשיגו גם בארץ. הממתיק מופק ומיוצר למעשה מסוכרוז, אינו עובר פירוק מטבולי בגוף ומשולל כל ערך קלורי. זוהי אבקה גבישית לבנה המתוקה פי 600 מסוכר ונמצאה מתאימה לשימוש במוצרי אפייה, משקאות דיאטטיים, מסטיקים, ריבות ופודינגים למיניהם. ה"צריכה היומית הסבירה" (ADI) למבוגר הינה עד 15 מ"ג לק"ג משקל גוף ליממה." הציטוט נלקח מתוך החלק של ממתיקים מלאכותיים ומצויין בו בפירוש כי יש הגבלה על בכמות הממולצת לצריכה. מה אם אם כן אמת? הסוכרלוז הוא ממתיק מלאכותי או טבעי? ועוד באותו עניין: לאחרונה נתקלתי גם במשקאות חלב "דיאט" הממותרים בסוכרלוז ועליהם אין חותמת של "א.י.ל." - מדוע?
חותמת כזו אינה הופכת מוצר לבריא או מומלץ במיוחד.
שלום לך (לא רוצה להזכיר שמך), כולנו מגיעים מדי פעם למצב זה. בדרך כלל השתובה בידיך. תראה מה אני היתי עושה: יוצא לאויר, מתישב על הכסא ותיכף צץ לי רעיון, כלומר, האסימון נופל. אני שומע את הצלצול בריצפה, מודד רמת סוכר, רושם את התוצאה. שותה להנאתי ומודד שוב בעוד שעתיים. אפשר להסיק מסקנה ואז אני מחפש בלבול חדש. אלה חיי, קשים מנשוא. כל הזמן בלבולים. שמעתי שאחרי גיל 80, כפי שהמומחים אומרים, נגמרים התאים האפורים במוח ואין יותר בלבולים. איזה כייף... חד שמח