מבולבלת...
דיון מתוך פורום סוכרת
אני חדשה בעסק ומאוזנת כרגע ע"י דיאטה בלבד (אני בתחילת הריון וכנראה שהסוכרת היתה חבויה). על תוויות של מוצרי מזון שונים מצויין שהם מיועדים לסכרתיים. מה הכוונה? האם הם לא מעלי ם את רמת הסוכר? כי לפי מה שהבנתי כל פרי מתפרק לבסוף לסוכר גם אם המוצר עצמו לא מכיל סוכר. נכון? ( בריבה למשל). ועוד שאלה- קוסקוס עשוי מסולת. מה זאת סולת? גיליתי שהיא כמעט ולא מדגדגת את הסוכר שלי. ועוד שאלה אחרונה בינתיים- שוקו- הבעיה היא בסוכר שהוא מכיל או וגם בקקאו או שמותר לי לשתות שוקו דיאט? מקווה לתשובתכם המנוסה.
אם בתווית כתוב שהמוצר מיועד לסוכרתיים זו או הונאה או רווח יפה ליצרן או שניהם. חשוב להמנע מקמח לבן במוצר, מעודף סוכר (מעט מותר בהחלט) וחשוב שיהיו במוצר סיבים תזונתיים רבים. שוקו דיאט לא יכול להזיק. הבעיה בחלב ושומניו.
שלום לך מוש, ברוכה הבאה לקלוב של המתוקות לתמיד.. אשר לשאלותיך - הן סולת והן קוסקוס מקורם בחיטה גרוסה או טחונה. נכון שישנם בעולם מעל ל 620 זני חיטה שונים, שבחלקם אינם מקפיצים כל כך את הסוכר (דוגמת חיטת דורום או סמולינה) וחלקם כן מעלים את הסוכר (קמח לבן טחון דק).. בד"כ סולת בכמות סבירה משולה לפרוסת לחם והיא משתלבת (נחוץ ייעוץ דיאטני) עם הכלכלה לסוכרת. בקאקאו אין סוכרים, והחלק המתיחס לסוכקרתי הוא בחלב, הן מבחינת קלוריות (3% שומן - 1% שומן -ללא שומן) ומבחינת חלבון החלב ההופך בגוף במטבוליעזם לסוכרים. גם פה מומלץ להתייעץ עם דיאטנית. בתאבון
לתוש, חשוב לקרוא תויות, להתייחס לכמות הקלוריות, הפחמיחות, שומנים וכו', ולבנות/לאכול בהתאם. מוצרים אשר מכילים סיבים עדיפים לנו הסוכרתיים.