אינדקם גליקמי
דיון מתוך פורום סוכרת
האם ישנו אינדקס גליקמי בעברית ומהן בדיוק אותו אינדקס? סליחה על הבורות תודה מיכל
שלום מיכל, יש טבלאות אינדקס גליקמי בעברית מסתובבות בכמה מקומות. הטבלאות לא בהכרח נכונות, משום שהן מתורגמות לעברית. עד כה באופן פורמלי וככל שאני יודע יש רק שני מוצרים שעברו בדיקה רשמית מטעם המקור באוסטרליה. והם: קיגל (Kugel) - מאכל טעים ומאוד פולני מלווח (Melawach) - משהו, משהו ומאוד תימני, אבל כולם מתים עליו. כל היתר הוא הערכה אינטליגנטית של בונה הטבלה. בהגדרה, האינדקס הגליקמי הוא מדד המציין את קצב ספיגת הפחמימות בדם. האינדקס מבחין הבחנה ברורה בדרך כלל בין סוגי הפחמימות. כבר 20 שנה שהאינדקס פוסל בצורה מבישה את החלוקה בין פחמימה פשוטה ופחמימה מורכבת הוא טוען שזו הגדרה לא קשורה לעיניין התזונה אל רק לכימאים. יש הרבה הפתעות ביחס לאיכות הפחמימה וכושרה לפגוע בניהול הרגלי התזונה שלנו הסוכרתיים. אם את רוצה לקרוא מהדפים שלי לגבי הנידון, עייני כאן http://www.tcb.ac.il/Extra/type1file אחרי השעה 4 היום, כי האתר נפל בגלל הספקת חשמל את יכולה גם לבצע חיפוש בפורום לגבי הנושא הזה ותקבלי המון תשובות
מיכל שלום, "האינדקס הגליצמי" הוא מושג שמתייחסים אליו בעשור האחרון,ף מהרגע שהתגלה שמאכלים שונים הדומים מבחינת חלוקת החלבונים והקלוריות, נותנים תגובה שונה בתגובת הסןכרים בדם לאחר אכילתם. בהתחלה השוו בכמה עולה הסוכר לאחר אכילת מאה גרם של מוצר מזון , בהשוואה לעלית הסוכר בתגובה לשתיית מאה גרם גלוקוז. כיום האינקס הגליצמי מביע את היחס שבין עלית הסוכר בדם בתגובה למזון מסוים, בהשוואה לעלית הסוכר בדם הנגרמת מאכילת 100 גרם לחם לבן. היות ורובנו לא אוכלים מוצר מזון טהור אלא אוכל מגוון, לכל הרכב של מזונות או אורחות ישנו אינדקס ספציפי שלהן.. פחרון ומידע מוסף בפרק על "התזונה בסוכרת" בספרי: "סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי" וכן בספרנו :"ללא סוכר בישול ודיאטה"