לחם של אבי
דיון מתוך פורום סוכרת
לפני מספר ימים נדון כאן ענין הלחם שעושה בחור בשם אבי. אני רוצה להדגיש שלפי מיטב הבנתי, אבי לא מוכן להתעסק ביצור הלחם לבודדים ויתכן, אני אומר זאת ללא אחריות כלשהי, הוא בודק את האופציה ליצרו ביצור סידרתי וזה לא המצב כיום. היום קיבלתי מאבי שתי ככרות לחם לנסיון (אחד לי ואחד ללזר) לדבריו, המספר אינדקס גליקמי של הלחם שלו =8. בכל אופן, כבר טרפתי כשלוש פרוסות בעובי ממוצע של פרוסת לחם לא עבה, כסנטימטר עובי, רוחב כ-8 ס"מ וגובה כ-4 ס"מ. הטעם, מזכיר אפילו במעט עוגה. הבן שלי שאינו חולה בסכרת, טעם בלי לדעת במה מדובר, ואמר לי ש"העוגה הזו טעימה לו" והבדיקות- לפני תחילת הארוחה (זלילה) היתה לי רמת סוכר 87 לערך, ולאחר אכילת שלושת הפרוסות, וכל יתר ארוחת הערב, ביצעתי בדיקה לאחר שעה, ולאחר שעתיים והסוכר הראה בשני המקרים את אותה התוצאה - 107. אני מאמין שבשבוע הבא, לזר יוכל לתת לכם אנפורמציה נוספת, כי אני הרי בכלל טירון כאן. אז בינתיים, אני ממליץ לא להטריד את אבי כי היצור כרגע הוא לצריכה פרטית שלו עצמו.
היי דרור ובוקר טוב לכולם, תגובה םנטסטית קבלת שמאמתת את האינדקס ככל הנראה. קבלת המון פחמימות, ממש יפה. ממתין לפגישה עם איתך מחר בבוקר. אני מניח שאעשה נסיון ראשון בסביבות 10 בבוקר, אבל לא ניתן לבצע את הניסוי בצורה טובה, כי אהיה אחרי ארוחת בוקר. בכל מיקרה אנסה לשמור על צום במשך 4 שעות ואז אבצע בדיקה ראשונה בלי אינסלין ברגע הארוחה, אלה רק אינסולין רקע של 1 יחידה לשעה. צום של 3 שעות ובדיקות דם כל 1/2 שעה עם שני מכשירים (הערפד ופריסטייל). למחרת, יום א' הניסוי הצפוי יהיה אמין יותר. צום, ארוחה בוקר בלי שום בולוס אינסולין. אנסה לחשב את כמות הפחמימות, אלב ככל הנראה יהיה קשה.
לדעתי צריך גם לבדוק אם הלחם נאפה זמן רב, כי ככל שיותר זמן, הGI עולה. לכן אם הלחם יימצא כטוב, וישווק, כדאי להגיד לאבי שלא לבסס אותו על חימום ממושך ובעוצמה גבוהה. (זה גם מגביר את רמת האקרילאמיד, אך זה כבר ענין אחר)