האם האינדקס הגליקמי של דובדבן מתוק

דיון מתוך פורום  סוכרת

11/05/2003 | 19:32 | מאת: שושנה

(לא החמוץ), הוא גבוה? מה מספרו? כי בכתבה המצ"ב טוענים שהוא לא מומלץ לחולי סוכרת http://images.maariv.co.il/channels/4/ART/473/241.html

לקריאה נוספת והעמקה
11/05/2003 | 23:31 | מאת: לזר

שושנה שוב שלום (כמה ש יא אללה), הדובדבן הוא הפרי בעל האינדקס הגליקמי הנמוך ביותר שיש לפרי בכלל. הוא אפילו קצת יותר טוב מאשכולית. אני לא יכול לטעות הרבה, אבל יתכן ששכתי איזה פרי באיזה פינה, אבל הוא ללא ספק מומלץ מאוד. חבל שאין לנו אותו בארץ כמו תפוחי עץ, חבל.

12/05/2003 | 06:22 | מאת: זהבה

לשושנה, אני יכולה להעיד שדובדבן הוא ערך גליקמי נמוך. שני הפירות היחידים שאני אוכלת הם דובדבנים ותות - אני קוראת לו פרי. הכתבות במעריב אינן מדויקות, ומה הפלא ? אינן נכתבות ע"י אנשי מקצוע.

14/05/2003 | 12:45 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, צריך להזהר מכל מיני "נטורפתיות מטעם" המפרסמות או יוזמות בשם החברה המשלמת להן דמי יעוץ מידע כביכול על "תרופות פחא טבעיות" למיניהן. הדובדבן הןא פרי טעים, המכיל כמו פרות רבים אחרים ויטמין C . 0גם חצי מנדרינה..) 4-6 דובדנ ים (ללא הגרעין..) יכולים להוות מנת פרי לסוכרתי. מכאן ועד תכונות "פלא" כ"טיפול" לענינים בסוכרת - הדרך עוד ארוכה... הזהרו ואל תפלו בפח מ"ידיעות וחידושים" מסוג זה.. [מומלץ לעיין בפרק על "תרופות אלטרנטיביות בסוכרת" בהספר : סוכרת - לחיות עם ולהרגיש בלי", לדעת מה קיים בשטח...

מנהל פורום סוכרת