האינדקס הגליקמי בצבע-תהיות

דיון מתוך פורום  סוכרת

10/05/2003 | 14:56 | מאת: מחשבות

עברתי על כולו, ממש כולו, והרי חדשות עגומות: האורז ברובו ממש לא טוב וגם תפוח אדמה לא מציאה גדולה. לחם מחיטה מלאה וקמח לבן לא אסון גדול (שזה לא עגום, דווקא). עושה רושם שהמאכלים הבסיסיים לא ממש טובים לנו וזאת עוד בלי לדבר על סוכר. אגב, עוגת ספוג עם סוכר נמצאת בתחום הצהוב ודווקא לא אסורה ממש. גזר ממש מומלץ, טרי.

10/05/2003 | 18:26 | מאת: לזר

מחשבות גדולות, שלום רב. האינדקס איננו קנה מידה לאסור או מותר, אלה הוא מציין ערך של קצב פירוק הפחמימה בגוף. אין שם מזון אסור, אלה מזון שקצב פירוקו בגוף מהיר, בינוני או איטי. יש הבדל, בין ההבנה שלך למצב שהאינדקס רוצה לתאר. שום דבר לא אסור. כאשר אוכלים תפוחי אדמה אפויים, זה רצח, נכון. כנ"ל לגבי חלת שבת או לחם בגאט, אבל אנו יכולים ללמוד מהאינדקס מה לעשות עם תפוחי אדמה ומה לשלב ביחד איתם כדי להפחית את העומס על הגוף. לדוגמה, אני דואג שתפוחי האדמה לא יהו יבשים (יש להוסיף מעט שמן) ותמיד אוכל אותם עם שתיית יין אדום יבש. במקרים רבים רצוי מאוד להוסיף לימון או חומץ לשמו לפי הטעם כדי להפחית את האינדקס. האינדקס הגליקמי של מזון מורכב יורד או עולה לפי חישוב של אחוזי ההשתתפות של כל מרכיב שבו. זה אולי נשמע מסובך, אבל אחרי זמן מה מתרגלים לזאת. בהצלחה

10/05/2003 | 20:49 | מאת: לזר

האלן מחשבות, הבטחתי שאחפש את המוצרים הישראליים בטבלת האקסל. הנה הם שניים: קיגל פולני (Kugel) הבנוי מביצים, איתריות, סוכר וצימוקים (טעים מאוד). יש לו אינדקס גליקמי של 65 פלוס/מינוס 10. ורא גם את המלווח (יש כל מיני מדידות) עם אינדקס גליקמי של 61 פחוס/מינוס 10. יש בטבלה איזור הנכונה Israeli ראה גם ראה

11/05/2003 | 12:14 | מאת: דוד

12/05/2003 | 09:29 | מאת: דרור

לאיזו עוגה הכוונה? אולי עוגת טורט? מע נין?

12/05/2003 | 09:57 | מאת: מחשבות

ספוג זה מה שמכונה לייקח.

מנהל פורום סוכרת