היפוגלקמיה

דיון מתוך פורום  סוכרת

10/05/2003 | 12:48 | מאת: דור

שלום . אני רוצה לדעת אם מישהו אי פעם התנסה בהיפו קשה - עילפון , או כמעט עילפון . אם כן , איך הוא התמודד , מה עשה וכו' . היה לי לפני כמה ימים 33 , והרגשתי כאילו שאני מתעלף . אין לי הרבה היפו , אז תחושת ההיפו שלי לא "התדלדלה" (זה קורה למי שיש הרבה היפו ) אבל זה פשוט "נחת" עליי !!! מישהו יכול להגיד לי איך זה קורה ??? לא הרגשתי רעידות והזעה כמו בדרך כלל רק שאני עומד להתעלף . אני חשבתי שהירידה היתה דרסטית , אז זה כאילו "דילג" על הרעידות , שאני מרגיש בערך ב60-70 . מישהו יכול להסביר לי למה , איך זה קורה ? תודה

10/05/2003 | 19:04 | מאת: לזר

דוד, ראשית רציתי לספר לך שאדם שמקבל לעיתים 60-70 מוריד את סף ההיפו שלו נמוך יותר. בדומה לחולים טייפ 2 אשר מרגישים בהיפו כאשר הם על 120 (משום שרוב הזמן הם מעל 150). כלומר, ירידה ל-30 תורגש פחות מאשר החולים היותר מאוזנים. אני חי סביר אם 40, אבל כבר מקבל תחושה של היפו. מה עושים? אספר לך את הגישה שלי, אבל אתה יכול לשכוח ממנה, כי היא מאוד מסוכנת. (גם כך אני חי כל הזמן על סכנה עם המשאבה והאינסולין המהיר הומלוג). אם אתה בטוח שאתה בהיפו, או סבור כך, תחילה קח לך לפי סדר החשיבות: א. לחם (רצוי חלה או בגאט) 2. טבלית גלוקוז מהכיס. אם אין לך, תמצא דרך להכניס לכיס לכל מקרה. 3. סוכר פשוט. 4. שוקולד (לא מזיז מהר את רמת הסוכר). זה הכי טוב לעתיד הקרוב, אבל מסוכן לרגע זה. עליך להכיר במצב, שתוך שעה אתה עלול להיות ברמת סוכר מעל 150 בגלל תגובת הכבד, אשר בינתיים מפריש גליקוגן להגנתך. לא אצל כל אדם וזה לא תמיד קורה, ולכן אנו נוקטים אמצעי מניעה עם עמילנים ומתוק. כעת החלק המסוכן, כדי למנוע עליה מעל 150: אני מזריק כמה יחידות אינסולין תוך חצי שעה מעז קבלת טבליות הגלוקוז, כדי לרמות את הכבד שלי, אחרת הוא יפריש גליקוגן ושום דבר לא יעזור, כולל דחיפת אינסולין במועד מאוחר יותר. הגוף פשוט נכנס לפניקה ומבטל כל פעולה שאני נוקט עם אינסולין, אם אני לא תופס את הרגע הנכון.שום דבר לא עוזר. רמת הסוכר עולה ועולה בלי סוף. חוסר השליטה שלי נמשך 5 עד 6 שעות אחרי ההיפו. אם אתה מתעלף, אין לך מה לעשות, פרט להסביר את המצב לסובבים אותך וללמד אותם שיש צורך להזריק לך גליקוגן עם מזרק. אם גם אתה לא מכיר את הטיפול שאל את המומחה שלך לסוכרת בנידון. הטובים מחזיקים בבית זריקה כזו למקרה שיזדקקו. כל טוב ובזהירות

10/05/2003 | 21:32 | מאת: דור

לגר , 1) אני מחזיק בבית גלוקגון . 2) אני התכוונתי לאיזה כמות של אוכל לאכול , כי קורה לי שאני מתחזר , והסוכר שלי עולה בגלל שאכלתי הרבה .

14/05/2003 | 13:09 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, מומלץ מאד שתעיין בקפידה בפרק על : "היפוגליקמיות מסכנות חיים" בספר: "סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי", המסכם את כל מה שרצית לדעת ולא העזת לשאול בנושא חשוב ביותר זבה של החיפוגליקמיה. קריאה נעימה! ד"ר יורם קנטר

מנהל פורום סוכרת