אינדקס גליקמי

דיון מתוך פורום  סוכרת

02/05/2003 | 01:16 | מאת: מלי

ללזר שלום שמתי לב ששתי פרוסות לחם קל שנחשבות לפרוסה רגילה מעלות הרבה פחות את הסוכר מהלחם הרגיל. מאז שהתחלתי לבדוק מוצרים ולחפש את כמות הפחממות, אני משתדלת לברור את הנמוכות, ויש לכך תוצאות טובות. ולכן שוב ברצוני להודות לך על פועלך בנושא. דרך אגב, דיאטת הלחם של אולגה רז שמה דגש על נושא האינדקס הגליקמי, ובסוכרת טייפ 2 זה יעיל מאד.

04/05/2003 | 09:50 | מאת: לזר

יפה מלי, נכון, מבחינת חישוב פחמימות, שתי פרוסות לחם קל (עם כל מיני גדנים) שווה לפרוסת לחם רגילה, אבל המצב הוא טוב יותר אפילו. משום שבדגנים וכל מזון שאת אוכלת עם סיבים לא סופרים את הפחמימות, משום שהן בחזקת "פחמימה לא זמינה", זו אשר לא מזיקה לרמת הסוכר. כך שתזונה מבוססת סיבים היא פי כמה טובה יותר מאשר החישוב היבש. לגבי טייפ 2: זהבה לא כל כך תסכים איתך, אבל אני מסכים לדעתך. אגב, האינדקס הגליקמי בתוקף גם לכל אדם, כולל הבריאים כמובן. לאחר שמכירים טוב את הפחמימה לומדים לא לפחד ממנה. אין שום הצדקה שבעולם לחשוש מפחמימות, אם נוהגים חכם לאחר האוכל ובעיקר בזמן האוכל. בהצלחה

04/05/2003 | 15:29 | מאת: זק

באתר של Rick Medosa שהוזכר ב"מקורות המידה על הסוכרת" בכותרת של הפורום, יש קובץ גדול ב-Excel הנותן ה-Glycemic Index להרבה מאכלים. למרות שהקובץ מכוון למאכלים בארה"ב, הוא מאוד שימושי. בנוסף, יש באותו קובץ רשימה של מאכלים עם כמות פחמימות זמינות וה-GL. אפשר להורוד הקובץ מהאתר או לשלוח לי e-mail אשמח לשלוח הקובץ בחזרה.

מנהל פורום סוכרת