אבטיח - שאלה ללזר

דיון מתוך פורום  סוכרת

01/05/2003 | 17:15 | מאת: דרור

דיון בנושא פלאפל כבר עשינו, אז עכשיו אבטיח, לפי הטבלה שלך, האינדקס, האבטיח הוא לא מי יודע מה מבחינת הסכרת. אבל אני במצב בערך 90 אכלתי 200 גרם אבטיח, וההשפעה היתה ממש מינורית על הסוכר. אז שאלתי, העיקרית, מתי ה"פיק": של השפעת המזון על ההשפעה בדם? או מתי אני אראה קפיצה מכסימלית בסוכר לאחר אכילת מוצר מזון שצריך להשפיע?

01/05/2003 | 20:50 | מאת: לזר

היי דרור, אבטיח הוא לא משהו מיוחד עבור חולי טייפ 1 שהאינסולין מולבש עליהם כמו חליפה על הגוף (לא לכולם זה כך). השיא ברמת הסוכר חל עלינו תוך שעה עד שעה וחצי מכסימום. בדיוק כמו פעולת האינסולין המהיר שהוא מגיע למכסומום פעילות באותו זמן. אני מרוצה מזה שאתה לא מתרגש מאביטיח. יופי. שהמחיר יירד לחצי שקל לקילו גם אני מצטרף לחגיגה של אבטיחים כל טוב

02/05/2003 | 21:39 | מאת: דרור

מודה לך לזר, אבל כזכור לך, אני צריך הסברים יותר פשוטים (כאלו כמו לדפקטיבים) אז מה שאני רוצה להבין עכשיו, אחרי שהוספת את הסיבוך עם ענין החצי שקל לקילו, נגיד שאבטיחים, נגיד שאני מגדל בחצר הבית שלי ולא עולה לי כלל כסף (רק לדוגמא) אז מה אתה אומר, לאכול בזהירות (נאמר,300 גרם ליום) או לחגוג יותר על האבטיח? אם תתן לי כתובת (לפחות אימייל) אני שולח לך אבטיח הכי כבד שאני משיג באזור ולא משנה כמה הוא עולה.

מנהל פורום סוכרת