עוגיות תמרים ללא סוכר ?!?

דיון מתוך פורום  סוכרת

05/03/2001 | 11:21 | מאת: חגי

שלום, נכנסתי לקונדיטוריה די גדולה בתל-אביב, שמתפארת במבחר עצום של עוגיות טעימות מדי, ללא סוכר. להפתעתי ראיתי שם אוזני המן עם תמרים, ללא סוכר. לפי מיטב ידיעתי, תמרים, כמו תאנים וענבים, מכילים גלוקוז, (=סוכר), ויש להימנע מצריכתם. שאלתי את המוכר הראשי (קונדיטור?) שם מה זה צריך להיות, והוא אמר ש-"התמרים מיובשים בתהליך מיוחד שמוציא מהם את רוב הסוכר". אני לא מומחה גדול... האם ייתכן כזה דבר? אני לא האמנתי למוכר, אבל אין זה עושה אותם לרמאים, שכן יכול להיות שהוא ניסה לחפות על חוסר מודעות לכך שתמרים הם מחוץ לתחום, ואין לו כוונה רעה לרמות את הציבור. מה דעתכם?

05/03/2001 | 20:54 | מאת: מאיר פרומקין

המממ... להוציא את הסוכר מהתמרים זה כמו להוצי את הנתרן מהמלח. מה ישאר אם כן מהתמרים? נראה לי שהוא מתכוון שלא הוסיפו לתמרים סוכר. מאיר

10/03/2001 | 16:33 | מאת: רותי

נראה לי שכל עניין התמרים,הוא בפירוש טעון בדיקה,כי הרי ידוע שלדבלות יש המון סוכר. האם כדאי בכלל להכנס לעניין ,שיש תחליפים נפלאים שלא בחזקת התמרים.

מנהל פורום סוכרת