לחם שיפון.

דיון מתוך פורום  סוכרת

28/04/2003 | 09:11 | מאת: דרור

בקופת חולים נאמר לי שבין מקורות הפחמימות, אסור לי (לדוגמה) לאכול דבש (ואני מתכוון באופן כללי בלבד). אבל, נאמר לי גם, שהמקורות המותרים לי לפחמימות, הם לחם, שבולת שועל, פתיתים, בורגול, תירס, אורז. אז באיזו ארוחת בוקר בחו"ל, אכלתי (לאחר שעה פעילות ספורטיבית ומנוחה)בעיקר זיתים, עגבניות, מלפפונים, דגנים עם חלב, וגם, שלוש פרוסות לחם שיפון מרוח בחמאה. בבדיקה לאחר שעתיים, היו לי רמות סוכר של בערך 170 . בבוקר שלמחרת, אכלתי אותו הדבר אבל נמנעתי מהלחם, ורמות הסוכר היו לאחר שעתיים ברמה של בערך 98. אז מה שאני שואל, האם יתכן שללחם המלא כמדומני, היתה כזו השפעה הרסנית? קרוב משפחה שלי, חולה סכרת, אפילו נזף בי באיזה אירוע משפחתי שאסור לי לגעת לחלוטין בלחם ולהתמקד רק בבשר וירקות. אז מה אומרים המומחים?

28/04/2003 | 10:58 | מאת: אלי

אם אכלת דגנים, כדאי להמעיט אם לא לוותר לחלוטין על הלחם. בעיקרון לך על 2 פרוסות של לחם קל. אני שותף להרגשתך וגם לי קשה לאכול רק 2 פרוסות. אגב, באיזה ספורט אתה מתמקד ? (ע"פ ההמלצות שקיבלתי האירובי מומלץ)

28/04/2003 | 11:17 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, בעבר הלא רחוק, היה נהוג ל"ייעץ" לסוכרתים לחדשים - "לא לאכול סוכרים"(נכון!) ו"לא לאכול לחם"-(שטות מוחלטת!ׂ. בכל כלכלה יומית של סוכרתי יש לכלול פחמימות מורכבות, ולחם מלא הוא אידאלי לשם כך, ולחם שיפון או לחם דגנים עוד יותר טוב. המינון המינמלי שיש לאכול ביממה הן 3 פרוסות לחם, וברוב המקרים מותר עד 5-6 פרוסות לחם מלא. הדיאטניות בגרמניה למשל מדריכות את הסוכרתיים לאכול שווה ערך של "12 יחידות לחם ביממה" תוך החלפת הפרוסות במאכלים אחרים לפםי טבלאות תחליפים, כך שההדרכה היא לא בקלוריות אלא ביחידות לחם שווה ערך ללחם. ההשוואה שעשית באופן חד פעמי בין ארוחה ללא לחם לארוחה עם לחם היא נכונה לגביך לאותו בוקר. לאורך זמן ההמנעות בכלל מפחמימה מורכבת (לחם, קטניות) עשירה בסיבין תזונתיים היא שטות. לפרטים נוספים נא עיין בפרקים על כלכלה נכונה בסוכרת ועל הסיבין התזונתיים בספר: סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי, בתאבון!

28/04/2003 | 15:56 | מאת: דרור

מסתבר שאני באמת לא מבין בסכרת, בילדות כמדומני, למדוני שצריך לכתוב "סכרת" ולא "סוכרת" או שגם הזכרון כבר נדפק לי גם. איך אני קונה את הספר הזה מבלי לזוז מהכורסאת מנהלים שלי?

29/04/2003 | 08:48 | מאת: לזר

דרור שלום, לחם שיפון וכל לחם המבוסס שיש בו דגנים הוא נהדר לכל אדם, ובעיקר לחולה סוכרת. ה-170 שאתה מציין אינו מספיק להערכת העשייה שלך בבוקר, משום שלא ציינת מה היתה רמת הסוכרת לפני הפעילות הגופנית. יתכן שבעקבות פעילות גופנית רמת הסוכר שלך עלתה עוד בטרם אכלת ארוחת בוקר. צריך להיות מוכן גם לתרחיש כזה. לגבי הלחם: מצד אחד, לחם השיפון (נסה פומפרניקל הגרמני - זהו הלחם הטוב ביותר שקיים בעולם!) מתפרק בדופינו לאט, לאט ובלי שום קשר למספר הפחמימות שבו. זה מבטיח שמירה על רמת סוכר תקינה ובלי עליות לשיאים גבוהים (מדובר כאן על האינדקס הגליקמי של הלחם) טרם פעילות גופנית בדוק רמת סוכר כדי לא להיות מופתע. מקור העליה ברמת הסוכר לא כל כך פשוט כפי שמדמה לנו בדרך כלל.

29/04/2003 | 09:48 | מאת: דרור

בענין רמת הסוכר, ברוב המקרים כשאני מתעורר בבוקר, יש לי בערך 103-105 בימים הנדונים, היה לי לפני הפעילות הפיזית תוצאות בתחום של 90-98 (כפי הנראה תוצאה של סדר היום הקודם) ואחרי הפעילות (באותו המקרה שתארתי, צעידה בקצב 6 קמ"ש למשך שעה) הערך השתנה לבערך - 88. לחם פומפרניקל, דרך אגב, אני אחפש מעכשיו לחם פומפרניקל, יש רמות שונות של לחם כזה, אתה אולי יכול לומר לי מי עושה לחם כזה שהוא בטעם הכי אטרקטיבי? תודה על ההתיחסות.

29/04/2003 | 15:24 | מאת: Gubi

שלום דרור, בקופת חולים וגם בבתי חולים עובדות תזונאיות, איך נקרא לזה - אלופטיות! הן מחוברות בטבורן ובידע שלהן למשרד הבריאות, אז למה אתה כבר מצפה. לחם שיפון הוא עדיך בהחלט על לחם רגיל או לחם מחיטה מלאה מבחינת בגלסימיות (גלקימיות) שלו. אבל...אבל...אבל... הוא עדיין מכיל ג-ל-ו-ט-ן!!! הלחם העדיף ביותר מבחינה בריאותית הוא לחם מחיטה נבוטה. אני יודע שבזמנו מאפית אנג'ל אפתה לחם כזה, איני יודע אם עדיין קיים???!!! באשר לממתיקים, הממתיק העדיף לכל הדעות הוא STEVIA עם אפס גלסימיות. הוא לחלוטין אינו מכיל פחמימות. אם אוכלים מגוון של מוצרי מזון בארוחה מסוימת, העלייה ברמת הסוכר נקבעת בעיקר ע"י סה"כ צריכת הפחממות באותה ארוחה, ולא האינדקס הגלסימי של הפריטים (HAUSER). כמות סה"כ האוכל שנאכל בארוחה גם הוא בעל השפעה קרדינאלית על עלייה ברמת הסוכר בדם. פריטי מזון הגלסימיים הבאים כתובים בסדר יורד של גלסימיות: גזר לבן - PARSNIP, תמרים, תפוחי אדמה רגילים ומתוקים, דלעת, אבטיח, חיטה מלאה, קוסקוס, קמח תירס, אננס, מישמיש מקופסאות (מישמיש מיובש הוא בעל אינדקס גלסימי נמוך), מנגו, תירס, פופקורן. אישית, אם הייתי חולה סוכרת או סרטן הייתי נמנע לאכול את הנ"ל על קיבה ריקה. מקווה שעזרתי

29/04/2003 | 16:24 | מאת: לזר

אתה יכול לקרוא חומר מהמקור. ראה דפים של האתר של מנדוסה (הוא סוכרתי טייפ 2). אם אתה לא סוכרתי ולא בדקת על גופך אינדקס גליקמי, עדיף שתקרא את האתר. שלי גם כן, אל הוא צנוע יותר http://www.mendosa.com לצערי האתר של מנדוסה עבר וגם דף המעבר כעת בחזקת "לא קיים" אז ראה דפים שלי בנידון. http://www.tcb.ac.il/Extra/type1file/gi.html רק בריאות

30/04/2003 | 21:05 | מאת: יגאל

לחם מחיטה נבוטה מיוצר מזה שנים על ידי " לחם-חי", יש להם גם גירסה ללא מלח. אין לו תג של האגודה הישראלית לסוכרת. נמצא בכל המרכולים.

מנהל פורום סוכרת