פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20608 הודעות
16900 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

17/01/2013 | 22:48 | מאת: מרווה

שלום רב, בכול בוקר אני שותה כוס מים+ כפית שמן זית +מיץ סחוט מלימון אחד. (ולא נהנית במיוחד מהטעם) א.עד כמה באמת חשוב וחיוני לשתות "משקה" זה? האם הוכח מחקרית שזה מנקה את הכבד? ממה הוא מתנקה? ב. כמה זמן אחרי השתייה הנ"ל אפשר לאכול ארוחת בוקר מבלי לפגוע ביעילות המשקה? ג. איזה "משקה" מועיל במיוחד לניקוי הדם ? ד. אני בד"כ סובלת מאוד מיובש בעור ( קיצוני למדי ) המתבטא בסדקים , גירודים , אדמימות וכו'. האם מעבר למריחת קרמים יש גם טיפול פנימי כלשהו של משקה או תזונה שתפסיק את היובש הזה או תיטיב את מצב העור? תודה מראש

18/01/2013 | 05:45 | מאת: טובה בר-שאן

מרווה שלום אכן זה נפלא לשתות מיץ לימון בבוקר. לגבי שאלתך מיץ עשב חיטה או מיץ עשב שיעורה או מיצי ירקות ירוקים מאוד עוזרים בניקוי. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/01/2013 | 16:09 | מאת: מרווה

טובה בר שאן, תודה רבה על התייחסותך ותשובתך. לגבי שאלת היובש בעור לצערי לא קיבלתי מענה. אני חוזרת על שאלתי מכיוון שהיובש בעור גורם לי סבל רב והייתי מודה לך אם תוכלי לתת לי טיפים לגבי טיפול ביובש העור. גם עיצה טובה לטיפול חיצוני תתקבל בשמחה. שוב תודה ושבת שלום מרווה

17/01/2013 | 19:53 | מאת: ורד

מחפשת דיאטנית קלינית טבעונית שעובדת בשיתוף פעולה עם מאוחדת ומקבלת באיזור תל אביב.. תודה רבה

10/07/2013 | 18:01 | מאת: גריי

שלום, האם מצאת? גם אני מחפשת.. תודה!

04/01/2014 | 21:35 | מאת: טלי

16/01/2013 | 22:47 | מאת: ריקי

שלום רב, לפני יותר משנה בשר ועוף התחילו לגרום לי לגזים. עם הזמן גם דגים ועם הזמן גם כל מיני דברים מתוקים, מאפים וכו' אח"גכ דברי חלב אח"כ גם פירות התחילו לגרום לי לגזים. ועכשיו כל מזון גורם לי לגזים. יש לי גם גרפסים סתם אפילו בבוקר לפני שאני קמה מהמיטה. מבקשת עצה. אני מאוד סובלת. בתודה מראש

18/01/2013 | 05:43 | מאת: טובה בר-שאן

ריקי שלום חשוב קודם לעשות מס' בדיקות 1. בדיקה להליקובקטר פילורי, בדיקה לאי סבילות לקטוז,ובדיקה לצליאק ודם סמוי בצואה ואפילו גסטרו וקולונוסקופיה, ובדיקה לטפילים וקנדידה. אם כל הבדיקות תקינות אז הסיפור הוא מעי רגיש. ההמלצה שתלכי לתזונאית שתשב איתך על תזונה המתאימה למצבך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/01/2013 | 20:17 | מאת: יוני

אני קונה תמר חלאווי, כמה בדיוק תמרים כאלו לאכול אם אני אוכל בנוסף עוד 2 פירות באתו היום? וכמה תמרים אפשר לאכול ביום שאני לא אוכל שום פרי יותר...

17/01/2013 | 15:14 | מאת: אביטל זלצר

יוני שלום 2 תמרים ליום ולא יותר אביטל

16/01/2013 | 12:45 | מאת: נורית

בעדן טבע מרקט - לא מצאתי.

16/01/2013 | 13:08 | מאת: טובה בר- שאן

נורית שלום ברוב בתי הטבע יש בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום, אימי בת 76, סובלת מכולסטרול גבוה ונוטלת כדורים. נאמר לה לא לאכול אשכולית. שאלתה היא האם לא מומלץ לצרוך גם פומלה ופומלית.. תודה

ג' שלום עדיף לא לאכול גם פמלה ופומלית בברכהובהצלחה טובה בר- שאן

16/01/2013 | 14:53 | מאת: ג

תודה רבה:)

15/01/2013 | 17:34 | מאת: ליטל

שלום! רציתי לדעת בבקשה מה דעתכם על ניקוי הלימונים המדובר בארץ ובעולם (למינימום 10 ימים)? מדובר במיץ לימון (לניקוי) + סירופ מייפל אורגני (לאנרגיה) + פלפל קאיין (לזירוז או אי האטת חילוף החומרים) שדותים כל יום כל היום את המיץ הזה סחוט טרי ובערב או בבוקר תה משלשל (לא חובה) שתהיה פעילות מעיים. בלי קשר להורדה במשקל אומרים גםברפואה האלטרנטיבית שזה בריא לגוף ובאמת עוזר לנקות אותו במידה מסויימת.. יש לכם דעה או המלצות נגד או בעד בנושא? לפני שאתחיל.. תודה :)))

16/01/2013 | 13:05 | מאת: טובה בר-שאן

ליטל שלום מים + לימון+ קפסיקום בבוקר מצוין כיוון שלימון מנקה כבד לא עם סירופ מייפל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/01/2013 | 13:15 | מאת: גילה

שלום, אבקש לדעת מדוע המתקה באגבה עדיפה על המתקה בסוכר. תודה, גילה

16/01/2013 | 13:03 | מאת: טובה בר-שאן

גילה שלום הכי עדיף להמתיק בסטיביה . באגבה יש פרוקטוז שהוא סוכר פירות שלא מעלה אינסולין. הסוכר מעלה אינסולין. כמויות הסוכר שרוב האנשים צורכים הוא מאוד גבוה. סוכר גורם לדלקות , גורם לסכרת ומחלות אחרות . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/01/2013 | 13:09 | מאת: דפנה

אבקש לדעת באיזה כורכום פעיל יותר החומר הפעיל. גזע כורכום טרי או גזע כורכום יבש. בברכה, דפנה

16/01/2013 | 13:00 | מאת: טובה בר-שאן

דפנה שלום בכורכום היבש יש ריכוז גבוה יותר של החומרים הפעילים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/02/2013 | 08:48 | מאת: איתן אור

הנה כתבה מעניינת על כורכומין https://www.tevabari.co.il/article.aspx?id=55

14/01/2013 | 22:59 | מאת: שמעון רדליך

שלום כסובל מגאוט/ שיגדון חטפתי התקף לאחרונה וכנראה שהשינוי בתזונה היה סיב תזונה בשם אינולין שאינני מכיר ואולי הוא בעל תכולת פורינים גבוהה - רק אולי כי איני יודע ולכן פנייתי- תודה

19/01/2013 | 13:40 | מאת: עדי מילר

הי שמעון, אנא ראה את התשובה המפורטת למעלה.

10/04/2014 | 12:34 | מאת: גאוטית

14/01/2013 | 17:32 | מאת: אורית

שלום, האם מומלץ לאכול גרעיני צ'יה במקרים הבאים? סכרת סוג 2 יתר לחץ דם אי ספיקת כליות אבנים בכיס מרה אי ספיקת לב תודה מראש

16/01/2013 | 12:59 | מאת: טובה בר-שאן

אורית שלום בכל המקרים הנ"ל זה מצוין לאכול זרעי ציה כיוון שהיא מכילה אומגה 3 שהוא אנטי דלקתי . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/01/2013 | 12:49 | מאת: יוני

ואם יש יום שאני לא אוכל עוד פירות רק תמרים אז כמה אפשר? 5 או שכמה? מה בתמרים יש המון סוכר? לא ידעתי. אני אוכל איזה 10 ביום...

16/01/2013 | 12:58 | מאת: טובה בר-שאן

יוני שלום בתמרים יש סוכר וגם סיבים ויטמינים ומינרלים .בתר לח יש פחות סוכר מתמר מעגול. 10 תמרים נראה קצת הרבה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/01/2013 | 08:48 | מאת: דניאל

שלום, אני סובלת מבלוטת התריס מזה שנים ומטופלת באלטרוקסין. לפני חצי שנה התחלתי בתזונה הטבעית והרגשתי נפלא אל המשכתי עם האלטרוקסין. בשבוע האחרון התחלתי פעילות גופנים 4 פעמים בשבוע, הכנסתי לתפריט מוצרי חלב ושמתי לב לנפיחות בפנים ובאזור הבטן עם הרבה גזים. עליתי על המשקל וראיתי עלייה של 3 קילו בשבוע! חשוב לי לציין שאני שותה 2 ליטר מים ביום. בבוקר אני אוכלת 2 פרוסות לחם עם טחינה גולמית , ביניים תפוח ו7 שקדים, צהריים- עוף עם סלט וירקות מאודים, ובערב סלט עם טונה וביצה קשה. איך יכול להיות עלייה כזאת? מה יכולות להיות הסיבות? האם זה כמות המים שאני שותה והחלב שהוספתי לתפריט?

16/01/2013 | 12:56 | מאת: טובה בר-שאן

דניאל שלום יכול להיות שיש לך אי סבילות ללקטוז. ניתן לבדוק את זה בקופת חולים . או אפילו אלרגיה יש מקום שתבררי עם הרופא שלך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/01/2013 | 19:51 | מאת: אלישבע

בס"ד שלום אביטל. אני בת 32, חולה בסכיזופרניה ואפילפסיה ונוטלת את התרופות הבאות: 20 מ"ג זיפרקסה, 20 מ"ג סרוקסט ו-750 מ"ג דפלפט כרונו. לפני שהתחלתי ליטול זיפרקסה נתנו לי את התרופה האנטי פסיכוטית "לפונקס", מכיוון שתרופה זו גרמה לי לירידה במספר כדוריות הדם הלבנות (הלויקוציטים) ופגיעה במערכת החיסונית החליפו לי לזיפרקסה. (יש לבצע אחת לחודש ספירת דם עם הלפונקס מסיבה לחשש זה). אמנם אני כבר למעלה משנה ללא הלפונקס אך היא גרמה לי לנזק בלתי הפיך מכיוון שלא הפסיקו לי בזמן את התרופה. אני יודעת שישנם צמחי מרפא לחיזוק המערכת החיסונית כמו אכיניצאה, אסטרגולוס, אונה דה-גאטו ועוד. איזה מהם הכי כדאי לי לקחת? (ידוע לי כי האונה דה -גאטו מעלה את רמת הלויקוציטים שאצלי היא נמוכה),ושל איזה חברה (סולגאר?) ולכמה זמן? האם מותר לי לקחת צמחי מרפא אלו יחד עם התרופות הפסיכיאטריות והאם אין אינטרקציה ביניהם? בתודה רבה מאוד מראש, אלישבע.

21/01/2013 | 19:59 | מאת: אביטל זלצר

אלישבע שלום בדקתי היטב. את יכולה להשתמש באסטרגלוס, זה צמח בטוח שמחזק את ספירת הדם. בברכה ובהצלחה אביטל

12/01/2013 | 19:23 | מאת: מעיין

שלום רב, אני אם לתינוקת בת 9 חודשים. אני נוהגת לטחון לה כבר כמה חודשים פירות כמו תפוח, אגס, בננה, תפוז, אבוקדו וכו' ולתת לה. לאחרונה אני ממש אוהבת את הטעם של זה (כשאני טועמת מעט) והתחלתי להכין גם לי מנה כזאת בכל בוקר. שאלתי היא האם זה יכול להחליף אכילת פירות שלמים במהלך היום? האם תכונות הפרי כמו הסיבים, הויטמינים וכו' נשארים בו עם הטחינה? זה בסדר שאוכל מנה כזאת כמו בתי כמנת הפירות היומית שלי? (לי אעשה עם הקליפה) אודה לתשובתכן, מעיין

15/01/2013 | 01:24 | מאת: אביטל זלצר

מעיין שלום בהחלט מומלץ ובריא. לבריאות ובתיאבון אביטל

היי, אני בחורה בת 23, סטודנטית. בצעירותי, חוותי הפרעות אכילה (לסירוגין אנורקסיה, לסרוגין אכילה כפייתית) . בנוסף, סובלת מהפרעות קשב וריכוז. בחצי השנה החולפת לאחר כמעט שנתיים מאוזנות אני מוצאת את עצמי מכורה לדברי מתיקה , ולאוכל בפרט השמנתי 8 קילו (רק על מנת להבהיר את ההתמכרות) . זה התחיל כאכילה מתוך לחץ, עכשיו אני כל הזמן רעבה- וגם מאד זקוקה לאנרגיה (סטודנטית, בכל זאת) מאד רוצה לאזן את עצמי, ולא לתת למעגל הזה להפסק. האם היית יכולה להמליץ לי אל איזושהי תרופה טיבעית שתתן אנרגיות במקום הסוכר והאוכל ותעזור לי לשמור על משטר נכון (במעקב אצל דיאטן)עם התיאבון אני יכולה להסתדר- אבל חוסר האנרגיה והתשוקה למתוק מקשים עליי ובנתיים, אני כושלת פעם אחר פעם.

12/01/2013 | 16:56 | מאת: מתקנת

סליחה- לא לתת למעגל הזה להמשך

12/01/2013 | 00:29 | מאת: דניאל

שלום, עברתי מספר דיאטות בחיי, ולפני חצי שנה עברתי לתזונה הטבעית . אחרי כל ארוחה אפילו הקטנה ביותר יש לי נפיחות בבטן וכבדות. ( גם אם אכלתי מלפפון) התחלתי לעסוק בספורט חשבתי שהנפיחות תעבור אבל עדיין היא תמיד נמצאת אחרי אכילה. האם מערכת העיכול שלי חלשה? האם האוכל לא מתעכל טוב? איזו דרך ניתן לטפל בבעיה ? תודה

15/01/2013 | 01:22 | מאת: אביטל זלצר

דניאל שלום אני מציעה לך לא להסתפק בהמלצות הפורום ולפנות לתזונאית טבעית או לנטורופתית כדי לאתר את המקור המדוייק הגורם לתופעה.יכול להיות שחסרים לך אנזימי עיכול.יכול להיות שכדאי לצרוך פרוביוטיקה אך רצוי לעשות בירור קצת יותר מעמיק. בברכה ובהצלחה אביטל

11/01/2013 | 15:24 | מאת: שני

שלום רב האם נכון לאכול פרוסת לחם עם מרק שמכיל שעועית לבנה אדומה (יבשה)? האם זה שילוב נכון?האם שעועית לבנה אדומה (יבשה)היא גם פחמימה? תודה לתשובה שני

15/01/2013 | 01:20 | מאת: אביטל זלצר

שני שלום הלחם הוא אכן פחממה המיוצרת מדגן (בד"כ חיטה) והשעועית הינה קטניה.מאכילת חיטה (דגן)+ קטניה (שעועית), את מקבלת חלבון מלא ואיכותי ולכן זהו שילוב טוב. העדיפי לחם איכותי מחיטה מלאה ואת על דרך המלך... בברכה ובתיאבון אביטל

11/01/2013 | 11:27 | מאת: ענת

שלום, ותודה לתשובה בהמשך לענין הפלפלים האם בבישול הם מאבדים מערכם התזונתי? תודה ענת

15/01/2013 | 01:17 | מאת: אביטל זלצר

ענת שלום בבישול הם אכן מאבדים חלק מהויטמינים, בעיקר את אלה המסיסים במים כמו ויטמין C אך עדיין הגוף מקבל מהם את הפיטוכימכלים המצויים בצבע. בברכה ובהצלחה אביטל

שלום רב, אני בשבוע 27 להריוני. ההמוגלובין ירד ל11.2 (היה 13 ב6/2012), פריטין 17 וברזל 107. לקחתי חודש פלורדיקס אך ללא הטבה ומזה כחודשיים אני נוטלת כדור אקטיפרין וכדור פרנטל של אלטמן. הרופאה המליצה לי לקחת בנוסף עוד כדור של אקטיפרין ואמרה שאין בעיה לאכול כל יום כבד. קראתי שמעבר לכדור של אקטיפרין אין טעם לקחת כי זו המנה המקסימלית של הברזל ושכבד לא מומלץ לקחת יותר מדי בגלל הויטמין A. קניתי כבד ללא אנטיביוטיקה. ברצוני לדעת כמה מנות כבד מותר בשבוע ? האם 1-2 מנות או יותר ? כמה מנה נקראת,אונה אחת של כבד ? והאם הברזל שבכבד לא נהרס בהקפאה ? תודה רבה על תשובותיכן

הריונית שלום קשה לי עד מאוד להמליץ לך על אכילת כבד שהרי זה האיבר שקולט את רוב הרעלים שנכנסים לגוף (לא רק אנטיביוטיקה).אמליץ לך לצרוך הרבה עלים ירוקים, קטניה בשילוב דגן, שקדים, אגוזים וזרעים, טחינה מועשרת בברזל ולהשתדל לצרוך מזונות המועשרים בברזל.אם תחליטי בכל זאת לצרוך כבד, 1-2 בשבוע הם אכן די והותר. בברכה ובהצלחה, אביטל

10/01/2013 | 23:04 | מאת: ענת

שלום האם יש הבדל בין פלפל אדום צהוב כתום?מבחינת הויטמינים ויתר הסגולות,מה עדיף מביניהם? אשמח לתשובה ענת

11/01/2013 | 09:58 | מאת: אביטל זלצר

ענת שלום. הפלפל האדום,כתום, צהוב באים מאותה המשפחה.מה שמבדיל מבחינת ערכם התזונתי הם חומרים הנקראים פיטוכימיקלים שמקנים להם את צבעם.לכל צבע יש את התכונות שלו.בפלפל האדום יש את הכמות הגדולה ביותר של ויטמין סי ,והכתום-צהוב שייכים לאותה משפחת צבעים. בברכה ובתיאבון אביטל

10/01/2013 | 14:19 | מאת: יוני

כמה תמרים אפשר לאכול ביום כל עוד אני אוכל 2 פרות נוספים? וכמה תמרים אפשר לאכול ביום שאני לא יוכל שום פרי אלא רק תמרים? כי כתוב במקומות ש3 פרות מבחינת סוכרים זה המקסימום ולא כדאי לאכול יתור מ3 פרות גדולים אבל תמרים זה קטן וכמה תמרים אפשר לאכול בנוסף ל2 פרות גדולים וכמה תמרים אפשר לאכול ביום שלא אוכלים שום פרי?

11/01/2013 | 09:54 | מאת: אביטל זלצר

יוני שלום. אם אינך סובל מסוכרת, ניתן לאכול 2 תמרים ביום בנוסף לפירות. בברכה ובהצלחה אביטל

הילדים שלי אלרגים לשומשום ובוטנים ולאחרונה בעקבות דלקת איזופילית בוושט וחיידק ההליקובקטור שהתגלה בגסטרוקופיה שעשו החלו בתזונה ללא חיטה סוכר וחלב. מותר להם קמח שיפון מלא. אני מחפשת בנרות מתכונים לעוגות ועוגיות עם קמח שיפון ורצויי שוקולד. באיזה תחליפי סוכר לעוגות אפשר להשתמש חוץ כמובן מתחליפים סינטטיים והאם יש שוקולד או קקאו ללא סוכר? תודה מראש:)

11/01/2013 | 09:52 | מאת: אביטל זלצר

גנגן שלום ישנם תחליפים נוספים לקמח חיטה כמו קמח כוסמין, קמח שקדים, קמח אורז, קורנפלור.ישנם ספרי בישול ללא סוכר וללא גלוטן, ממליצה לך בחום לרכוש אחד כזה שם תמצאי מתכונים רבים ומגוונים.המנעי ככל האפשר ממתיקים מלאכותיים, לאורך זמן ובכמויות יום יומיות הם יכולים לגרום לנזקים.העדיפי להמתיק בסטיוויה או בנקטר אגבה ואם מותר אז בדבש או סילאן. בברכה ובהצלחה אביטל

31/01/2013 | 17:44 | מאת: גנגן

תודה רבה רבה על התשובה. האם הכלורופיל הוא תחליף ללוסק ? האם הוא מווסת חומציות? האם שמן אורגנומחליף אנטיביוטיקה?

09/01/2013 | 23:51 | מאת: יחי

יש לי שאלה שקצת מטרידה אותי, אני בן 24 כמעט, ולאחר אוכל או שתייה מוגזת אין לי רפלקס של גרפסים, אולי משהו פנימי אך לא "גרפס ממשי" בזמן האחרון יש לי מין תחושה מציקה בחזה, וזה חולף אחרי שעולה לי משהו שדומה לגרפס אבל פנימי יותר. זה עולה אחרי שאני שואף אוויר כדי להשתחרר מהתחושה המציקה בחזה. אני לא זוכר את עצמי עושה גרפסים זה פשוט מדהים, מה ההשלכות לעיניין, תודה.

11/01/2013 | 10:04 | מאת: אביטל זלצר

יחי שלום. כדי להתייחס לתופעה שאתה מציג, יש לערוך תשאול יותר מדוייק.ממליצה לך לפנות לרופא גסטרו כדי לברר את הסוגיה או לפנות לתזונאית טבעית. בברכה ובהצלחה אביטל

07/01/2013 | 18:34 | מאת: מעיין

שלום רב. אני נוהגת לקנות שקדים טבעיים בלי הקליפה החיצונית הקשה, אלא עם הקליפה החומה הדקיקה שעוטפת את השקד, וכך אני גם נוהגת לאוכלו. האם זה בריא? האם הקליפה אכילה ולא מסוכנת לבריאות? בתודה מראש.

11/01/2013 | 09:46 | מאת: אביטל זלצר

מעיין שלום. קליפת השקד מלא מומלצת לאכילה בכמויות גדולות מאחר ומכילה חומר רעיל. אכילת 6-7 שקדים ביום עם הקליפה נחשבת לכמות סבירה.אם את צורכת יותק, ממליצה לך לקלפם. בברכה ובהצלחה אביטל

07/01/2013 | 03:33 | מאת: שמעון רדליך

האם הנ"ל יכולים להשפיע על התקף גאוט- חטפתי התקף אחרי הרבה שנות שקט ואני מנסה לאתר הסיבה לכך. אני טבעוני

19/01/2013 | 13:37 | מאת: עדי מילר

שלום שמעון, אינולין הינו פולימר של פרוקטוז (סוכר הפרי) ואילו קמח כוסמין איננו מעלה את רמות חומצת השתן לכן לא סביר כי ישפיעו על התקף גאוט. אני ממליצה לך לגשת לדיאטנית ולבדוק היטב את כמות הפורינים במזון שלך באופן מדוייק וכך תוכל למצוא ככל הנראה את התשובה.

27/01/2014 | 09:34 | מאת: אהרלה

נמצאתי חולה בגאוט. שמתי לב לאחרונה , כשאני אוכל אורז מלא 3 סוגים של סוגת , מופיעים לי מיחושים בבוהן הרגל , כמו לפני התקף גאוט?! יכול להיות . תודה אהרלה

אני יכול להפסיק עם אנטיביויקה ולעבור לטיפול בעי או שבגלל שחומרת מצב הגיעה לחור בתריסריון כן חשוב להקשיב לופאים הקנבנציונלים ולהמשיך עם האנטיביוקה לתקופה של כחודש? נמצא עדיין במיטה בביח ואשמח לתשובה [לפני ארבעה ימים עברתי ניתוח לסגירת הכיב/חור בתריסריון]

עמית שלום. לא מומלץ להפסיק טיפול אנטיביוטי באמצע, במיוחד לא אחרי ניתוח. המלצתי לך, בתום הטיפול הרפואי, פנה לנטורופתית על מנת לחזק את מע' החיסון ולשקם את הגוף. בברכה ובהצלחה אביטל

06/01/2013 | 23:55 | מאת: זהבית

אני בת 70.לאחרונה אני צוברת משקל ומרגישה את בטני מליאה בגזים רוב היום. עברתי בעבר(כ-10 שנים) ניתוח סרטן המעי הגס+כימוטרפיה במשך שנה. השנה עברתי גם צינתור טיפולי(סטנט) ולוקחת פלוויקס. אני צורכת תרופות מרשם די רבות במשך היום:נגד כולסטרול, סוכרת (מאוזנת רוב הזמן),לחץ דם,נגוטיאסון נגד פסוריאזיס, ועוד. האם שימוש זמני או קבוע בחומץ תפוחים לצורך "שחרור"-מה מעודף המשקל,ולשיפור ההרגשה,עלול להזיק לי,כפוף לצירוף עם תרופות המרשם? תודה

11/01/2013 | 10:02 | מאת: אביטל זלצר

זהבית שלום את מציינת בפנייתך נטילת תרופות רבות ולכן יהיה לא אחראי להמליץ על חומץ תפוחים מבלי לקחת את זה בחשבון. כדי לטפל בעודף משקל יש לאכול מאוזן, חומץ תפוחים לבדו לא ישחרר שום עודף משקל אלא רק בשילוב עם תזונה מאוזנת ופעילות גופנית. בברכה ובהצלחה אביטל

05/01/2013 | 17:41 | מאת: שירה

שלום רב, ילדתי לפני כחודש, לצערי אני לא יכולה להניק בכלל. אני טבעונית וכמובן רוצה לגדל כך את ילדי. השאלה שלי היא מה עושים במידה וצריך תחלפי חלב, מטרנה צמחית? סימילק איזימייל? או שבמקרה של תינוקות עדיף כן את התחלפי חלב על בסיס חלב? אשמח לתשובה.

07/01/2013 | 05:15 | מאת: טובה בר-שאן

שירה שלום שניהם מצויינים וחשובים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/01/2013 | 16:02 | מאת: אלי

שלום לכולם האם מישהו יודע (ולא חושב שהוא יודע :) האם שקדי בר מרים (כמו אלה שמוכרים במשקל בשוק העליה ), זה בעצם זרעי משמש ? ואם לא . מישהו יודע איפה אפשר להשיג זרעי משמש ? תודה

07/01/2013 | 05:14 | מאת: טובה בר-שאן

אלי שלום שקדי בר מרים הם שקדים ולא זרעי משמש. יתכן וניתן למצוא זרעי משמש בשוק לווינסקי בתל אביב. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/02/2013 | 09:49 | מאת: עידן הפרי

שלום רב, אצלנו בחנות של "עידן הפרי" במושב בצת ניתן למצוא שקדי משמש. הם אכן מרים, ומכילים בהם ויטמין B17. לפרטים: 054-8089061

02/08/2013 | 14:22 | מאת: אורית

ניתן גם להשיג אצל מאיר שד ירושלים 62 יפו 03-6922305

02/01/2013 | 22:15 | מאת: בן

אשתי טוענת של"התפוצץ" מסלט זה פחות משמין מאשר "להתפוצץ" מפסטה. לפי דעתי שאסור להתפוצץ משום דבר וכדאי לאכול ארוחות קטנות במשך היום. האם אני צודק? בבקשה תעזרו לפתור סכסוך משפחתי

05/01/2013 | 20:38 | מאת: אביטל זלצר

בן שלום שניכם צודקים להתפוצץ מסלט זה פחות משמין מלהתפוצץ מפסטה בשל ערכים קלוריים. ולהתפוצץ בכלל זה אכן לא מומלץ, לא בריא , משבש את מנגנוני הרעב והשובע וגם לא נעים. אז אם שניכם צודקים... נגמר הסיכסוך (-: בברכה ובהצלחה אביטל

02/01/2013 | 20:08 | מאת: בר

שלום רב, קניתי מוצר של תבואות - זרעי ציה אורגנים. רשום על המוצר - צריכה של 2 כפיות ביום. האם לא מומלץ לצרוך יותר מכך? אי אפשר לאכול כמה ציה שרוצים? :-) בנוסף , נדמה לי שקראתי כי אפשר לצרוך את הזרעים שלמים ואין צורך לטחון. מבלי להפסיד את איכותם. תודה רבה, בר

05/01/2013 | 20:35 | מאת: אביטל זלצר

בר שלום אם ברצונך לקבל את הערכים התזונתיים שבזרעים, עלייך לטחון אותם לפני האכילה.מומלץ לטחון בכל יום את הכמות אותה את צורכת מאחר והם מתחמצנים בקלות (בעיקר עקב חשיפה לאור). כשלא טוחנים ניתן להשרות שלמים ולשתות את הג'ל שנוצר עם הזרעים, צריכה שכזו עוזרת מאוד לשחרר עצירות.כמובן שצריכתם שלמים לא תספק את מלא ערכם התזונתי. באשר לכמות, מומלץ עד 2 כפות ליום. בברכה ובהצלחה אביטל

02/01/2013 | 15:10 | מאת: תה מנטה

הסקיות יקרות נורא.

05/01/2013 | 20:28 | מאת: אביטל זלצר

תה מנטה שלום אפשא לנסות בחנויות טבע. בברכה, אביטל

01/01/2013 | 20:49 | מאת: נתי

שלום לך. אני בן 18. השבוע ביצעתי בדיקות דם, והתוצאות מראות שההומגלובין ירד מ14.6 ל13.8 בחודשיים. רציתי לדעת, מה יכול לגרום לזה ? שמתי לב שהברזל עלה מ100 ל-147. חומצה פולית עלתה מ-10.4 ל-20.8 ויטמין B-12 עלה ל480 (לקחתי תוסף). הכל ברמה הנורמה ועדיין זה יורד. תודה.

02/01/2013 | 08:02 | מאת: טובה בר-שאן

נתי שלום מאוד קשה לדעת לפי פרטים אילה דרך הפורום. אך ההמלצה שלי לבקש מהרופא לעשות גם בדיקה לצילאק בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/01/2013 | 08:35 | מאת: נתי

תודה. אם ביצעתי את הבדיקה לפני חצי שנה, וזה יצא שלילי, יש צורך לחזור עליה? שוב תודה.

01/01/2013 | 18:47 | מאת: רחל

שלום, מבקשת לדעת מהי הדרך הנכונה לאחסן ולצרוך זרעי פשתן. מצד אחד הבנתי שצריך לטחון את הזרעים ולצרוך תוך 20 דק' ומצד שני אפשר לקנות זרעים טחונים, שמן הסתם לא נאכלים תוך 20 דק' מרגע טחינתם. אז מה נכון כדי להפיק מן הזרעים את המיטב?

02/01/2013 | 08:01 | מאת: טובה בר-שאן

רחל שלום עדיף לשמור את זרעי הפשתן במקפיא. וכל פעם לטחון את המנה שלך. כיוון ששמן פשתן נהרס מהר מאוד באור. לא ממליצה לקנות זרעי פשתן טחונים השמן הטוב פשוט מתחמצן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/01/2013 | 13:32 | מאת: איציק

כל חנויות הטבע מחזיקים זרעי פשתן טחונים במקרר! לא בפריזר.

31/12/2012 | 19:16 | מאת: גיא

שלום, יש לי עבודת חקר במדעים והניסוי הוא לבדוק את ריכוז הוימיןC פרי לאחר תנאים מסוימים(שאינם חשובים לשאלתי) אשמח מאוד אם תוכלו להציע לי דרכים לבדוק את ריכוז הויטמין C בפרי (במקרה שלי תפוז וזה חשוב.)

02/01/2013 | 07:59 | מאת: טובה בר-שאן

גיא שלום כנס בגוגל לאתר מורי הביולוגיה החדש שם תמצא הרבה שיטות בהם תוכל לבדוק וויטמין C . בנוסף את יחכול להרים אלי טלפון ולדבר איתי בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן 0546829699

03/01/2013 | 16:54 | מאת: גיא

תודה רבה! אנחנו נפנה אלייך כשאנצטרך

בן 35 סובל זה מס' חודשים מאטופיק דרמטיטיס גרד ואזמות בכל חלקי הגוף. מהי התזונה המומלצת בעבורי? והאם יש תוספי מזון שעליי להוסיף. לא ידועה לי רגישות למזון כלשהו. משתדל להימנע לאחרונה ממוצרי חלב (פרה), בוטנים ושאר מזונות הידועים כאלרגניים. כמו כן נימנע ממזונות המכילים חומרים משמרים וצבעי מאכל.

02/01/2013 | 07:57 | מאת: טובה בר-שאן

ציון שלום כל הכבוד אכן נכון יש להוריד בנוסף את כמויות המלח והסוכר וכן בשר ועוף יש לאכל דגים ,נבטים הרבה עלים ירוקים ,קטניות כמו אפונה, שעועית, טופו, חומוס דגנים כמו אורז מלא, גריסים וקינואה. לשתות הרבה מיצי ירקות ולקחת אומגה 3 + פרוביוטיקה כל זה על רגל אחת המלצתי שתלך לנטורופטית שתתאים לך את הדברים לפי מצבך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/12/2012 | 10:54 | מאת: may

שלום, אני סובלת כל החיים מיציאות מרובות מאוד במהלך היום. זה מאוד פוגע בתפקוד וגורם לי מצוקה. האם יש צמחי מרפא שיכולים לסייע ?

31/12/2012 | 13:24 | מאת: אביטל זלצר

may שלום אני מציעה לך לבדוק מדוע את סובלת מהתופעה הזו. איכלי הרבה סיבים תזונתיים לגבי צמחי מרפא ,יש להתאים אותם באופן אישי והם משתנים בהתאם לסיבה ממנה נגרמת התופעה. בברכה ובהצלחה אביטל

30/12/2012 | 19:04 | מאת: מעיין

שלום רב שתי שאלות 1. האם אבוקדו בריא? גם אם יש לי כולסטרול גבולי? 2. כל כך הרבה דובר על בשר. אבל איזה בשר הכי בריא לאכול וכמה? (רוצה לציין שאין לי ממש אפשרות כלכלית לקנות בשר בקר טרי ולא מיושן כי הוא נורא יקר). מודה מראש.

31/12/2012 | 13:21 | מאת: אביטל זלצר

מעיין שלום אבוקדו הוא בריא מאוד ואינו מכיל כולסטרול. רק מוצרים מהחי מכילים כולסטרול. לגבי בשר, אין בשר בריא אבל נסי לצרוך חזה עוף והודו. בברכה ובהצלחה אביטל

הי עדי, באותו הקשר של חלבונים מלאים וחסרים ושל צמחונות (או טבעונות אפילו) - אני אוכלת ביום 7 מנות פחמימה, 7 מנות חלבון ו3 מנות שומן (וכמובן מים וירקות) אני רוצה להפחית בשר וחלבונים מהחי לפעם\פעמיים בשבוע, אבל אני רוצה לדעת איך לעשות את זה ועדיין לתת את לגוף את כל מה שהוא צריך. היום ארוחת הצהריים שלי היא כף הגשה של אורז (או קטניות) וחזה עוף עם ירקות. ממה שהבנתי - כוס וחצי של קטניות הם תחליף למנת חלבון (חסר..) אז איך אני יכולה לקבל 2 מנות חלבון ו3 מנות פחמימה בארוחת הצהריים וגם לקבל חלבון מלא אם הקטניות לבד חורגות מהכמות שאני צריכה.. או שבלבלתי משהו?

שלום יונית, "חלבון מלא" הינו חלבון המכיל את כל חומצות האמינו אשר חיוניות לגוף ואכן ניתן לקבלו משילוב של קטניות ודגנים על בסיס יומי. חשוב לציין כי אין חובה לצרוך את הקטניות והדגנים באותה ארוחה אלא לפצלם לאורך היום. ניתן לצרוך חלבון מהצומח גם על ידי הוספה של טופו או סייטן לתפריט היומי.

30/12/2012 | 10:39 | מאת: מעין

שלום רב, בעלי ואני מעוניינים להפחית את כמות הבשר שאנו אוכלים. אשמח לקבל המלצות לחלבון שאוכל לאכול שאינו בשרי, אינו יגרום להשמנה יתרה ואינו תחליפי בשר למיניהם כגון טופו וסייטן. תודה

31/12/2012 | 13:19 | מאת: אביטל זלצר

מעין שלום. כל שילוב של קטניה ודגן נותן ערכי חלבון מלא (כמו אורז+עדשעם או חומוס + טחינה וכדומה).וכמו כן ביצה ומוצרי חלב ודגים. בברכה ובהצלחה אביטל

28/12/2012 | 19:35 | מאת: דליה

שלום רציתי לשאול לגבי שעועית לבנה יבשה או שעועית אדומה יבשה מה עדיף לאכול ולקבל את מקסימום היתרונות?האם יש הבדל ביניהם? תודה דליה

29/12/2012 | 07:37 | מאת: טובה בר-שאן

דליה שלום שני הזנים מצוינים .בשעועית הלבנה יש יותר ברזל וסידן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/12/2012 | 19:43 | מאת: reem

האם תה ירוק מעלה לחץ דם

29/12/2012 | 07:34 | מאת: טובה בר- שאן

reem שלום תה ירוק מכיל המון אנטי אוקסידנטים. מחקרים מראים שלמרות הקפאין שבתוכו אינו מעלה לחץ דם בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/12/2012 | 16:26 | מאת: רחלה

מה דעתך על חברת פארנה המתאימה אישית תוספי תזונה עפ"י בדיקות דם ושיחה עם המטופל?

29/12/2012 | 07:32 | מאת: טובה בר-שאן

רחלה שלום כל אדם שלוקח תוספי תזונה חשוב שיתיעץ עם תזונאי או נטורופאט וייקח את התוספים המתאימים לו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/12/2012 | 21:25 | מאת: ניצן

החלה לי נשירת שיער לפני כמה חודשיםת אני שמה לב שהשיער נושר ממש בקלות אפילו ללא מסרקץ הוא כן התארך קצת מאז שהתחלתי לקחת b12 וברזל לפני כשלוש חודשים אבל הנשירה עדיי ישנה. באיזו דרך אפשר לטפל בזה? האם יש צורך לקחת מולטי ויטמין?

29/12/2012 | 07:26 | מאת: טובה בר- שאן

ניצן שלום לנשירה יכולים להיות גורמים רבים: סטרס, שינוי הורמונלי, לידה, חוסר ברזל, חוסר חלבון ,חוסר אבץ, חוסר ויטמיני B או סתם נשירה טבעית כחלק מחילוף עונות. עלייך לבדוק מה הגורם אצלך לנשירה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

אני קורא באינטרנט על האפקטים הנהדרים של NADH, כולל שיפור שמיעה בגיל מבוגר. מה תוכלו לאמר על זה בבקשה. דני

29/12/2012 | 07:23 | מאת: טובה בר-שאן

דני שלום NADH או קואנזים של ויטמין B3 מעורב בתהליכים רבים בגוף ובמוח. כן מוריד צלצולים באוזניים מונע בצקת באוזן ומשפר את התסמינים של מחלת מנייר. אם אנשים בגיל הנ"ל סובלים מלחץ גבוה על שבלול האוזן אכן זה יכול מאוד לעזור. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

אם הפשרתי את המיץ, ולא שתיתי את כל המנה. ישנה אפשרות להשיב אותו להקפאה חוזרת. או שהוא כבר מתקלקל כמו בשר....

29/12/2012 | 07:28 | מאת: טובה בר-שאן

שנונית שלום עדיף לשתות את מיץ עשב החיטה בצורה הטריה שלו. כיוון שהוא מתחמצן מהר מאוד הקפאה אחרי הפשרה לא שווה כלום . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

האם מותר להקפיא מיץ עשב חיטה ? האם הוא לא מאבד מהאפקטיביות שלו. תודה

אני שוקלת כיום 102 קילו והגובה שלי 1.60 - שמנה!! יודעת... חחח... אני רוצה להתחיל לצרוך ולא יודעת כמה מומלץ עבורי... אשמח לתשובה :-)

שנונית שלום תתחילי לשתות כל יום בבוקר על בטן ריקה בין רבע לחצי כוס נבט חיטה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/12/2012 | 20:54 | מאת: טוי

היי, אני בת 20 גובה 159 משקל 50 הגוף שלי נראה טוב אך יש לי בעיה - אני אוהבת לאכול רק שטויות וברגע שמדובר על אוכל כמו פסטה, אורז וכל שאר המאכלים המבושלים אין לי תאבון לזה .... אני אוכלת בכוח... לאחרונה התחלתי ללכת לחדר כושר כדי להיכנס לכושר רציני ולחיות חיים בריאים יותר ואני אשמח לקבל תפריט מסודר לתזונה נכונה.... איך אני יכולה להשיג תפריט טוב (חוץ מללכת לדיאטנית) יש אפשרות דרך האינטרנט?

29/12/2012 | 07:17 | מאת: טובה בר- שאן

טוי שלום מאוד חשוב שבתזונה שלך יהיו ירקות (3 פעמים ביום) קטניות: עדשים, אפונה, חומוס, שעועית, טופו, סויה וכ"ו) דגנים: אורז מלא, גריסים, שיבולת שועל, קינואה (שאינו דגן ),דוחן, כוסמת וכ"ו ביצה פעם ביום ,דגים, אגוזים וזרעים ,שמן זיית ,ניתן גם יוגורטים. פירות ולשתות הרבה מים. זו תזונה בסיסית שחייבת להיות בתפריט שלך. ססרכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/12/2012 | 21:12 | מאת: מאי

שלום, האם אטריות שעועית עשויות להוות "מנת קטנית" בארוחה טבעונית להשלמה חלבונית בשילוב עם דגן באותה ארוחה? תודה.

29/12/2012 | 07:13 | מאת: טובה בר-שאן

מאי שלום כן . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן