אופ :(

דיון מתוך פורום  NLP ודמיון מודרך

10/08/2006 | 09:12 | מאת: אוטודידקטית

היי, תודה רבה על תגובתך.... אהבתי מאוד את תשובתך ובמיוחד את "מה שחשוב הוא להבין את העיקרון על מנת להיות גמישים בהתאמת ההדמיות או להבין שחשוב למצוא הדמיה אישית הקשורה לנושא." יש לי 2 בקשות: 1. תוכלי לתת לי דוגמא? אני למשל חולת אסתמה קשה מאוד שהחלה לפני 4 שנים ומאז רק הולכת ומחריפה ורבות נאמר לי שהיא פסיכוסומטית אשמח לשמוע מה דעתך וכיצד ניתן לסייע לריפוי שלי בעזרת דימיון מודרך/NLP 2. הכיצד ייתכן שכל הספרים מתייחסים לאותם הדברים רק מגישות שונות? (עפ"י תשובתך הקודמת) "כוחו של תת המודע" של מרפי טוען שהכי טוב לבצע תרגילי תת מודע לפני השינה בעוד שפאנינג בפסרו דמיון מודרך לצורך שינוי טוען שאפשר בכל שעה של היום אני מבולבלת :( יש לי כ"כ הרבה ספרים בנושא ולא כולם מסכימים אני מפחדת לשגות

10/08/2006 | 17:47 | מאת: DINA123

במענה לשאלותיך: 1. כשאנחנו מחברים הדמיה אישית למונחה, השאלה הנשאלת היא (ואני אתיחס לאסטמה): "כמו מה האסטמה בשבילך? או כמו מה ההתקף האסטמה? כשהכוונה היא שתוכלי להגדיר דרך מטאפורה את המצב העכשווי הלא נעים. תשובה לדוגמא: זה מרגיש כמו ערמת לבנים היושבים על בית החזה. השאלה הבאה תהיה: "כמו מה היית רוצה להרגיש? דוגמת תשובה: כמו ציפור חופשיה בשמים. מה שנותר הוא לחבר באמצעות דימוי או סיפור בין המצב ההתחלתי למצב הרצוי. הסיפור או המטאפורה שנוצרו כתוצאה מכך יכולים להוות הדמיה אישית. זו כמובן רק דוגמא אחת לעבודה למציאת הדמיה אישית. חשוב לציין שלפני כל תהליך שכזה יש לבדוק מה האסטמה נותנת בחיים (מה הכוונה החיובית של הקושי) וזאת על מנת לתת מענה מערכתי לפני שעורכים את השינוי. 2. הרעיון שלעשות את ההדמיה לפני השינה הוא לנצל מצב טבעי של רגיעה. בכל מקרה כדאי שתבדקי מה הכי נכון עבורך...אין דרך אחת נכונה יותר מרעותה. אפשר להתייחס לכל הספרים כהצעות עבודה בעוד את בוחרת את הדרך המתאימה ביותר לך. בהצלחה

15/08/2006 | 14:31 | מאת: אוטודידקטית

בבקשה

מנהל פורום NLP ודמיון מודרך