לימודים

דיון מתוך פורום  NLP ודמיון מודרך

24/08/2007 | 19:01 | מאת: שואלת מצויה

כמה מחזורים יש NLP+ בשנה לכל קורס? מתי מתחיל כל קורס ? יש פרקטישיונר באמצע שנה?

24/08/2007 | 19:04 | מאת: שואלת מצויה

האם בטיפול ובקורסים של NLP+ יש התיחסות לדימיון המודרך? מה ההבדל בתכנים בקורסים של רטר וNLP+? האם ברטר יש יותר דגש על דימיון מודרך גם בצורת הטיפול? מה הקשר של דימיון מודרך לNLP? איך נראה טיפול בNLP בלי דמיון מודרך? איך מתנהל טיפול בNLP-למה זה דומה? פסיכולוגיה,אימון? מדברים? זזים?יש מגע? מה בעצם עושים? האם טיפול בNLP זה רק אחד על אחד? אילו אפשרויות תעסוקה וכלכלה יש לNLPסטים?

28/08/2007 | 14:33 | מאת: יפעת וינשטיין–זהר

אכן הרבה שאלות, אנסה להשיב באופן מלא. ישנם שני מחזורי לימוד של פרקטישינר ומאסטר פרקטישינר בשנה. מחזור סתיו ומחזור אביב. כמובן שישנה התיחסות לדמיון מודרך - חומר הלימוד בפרקטישינר כולל את מילטון אריקסון - כך שדמיון מודרך הוא חלק אינטגראלי מהלימודים. ולשאלתך : איך נראה טיפול בNLP בלי דמיון מודרך? כל מפגש משלב בין הטכניקות כי למעשה NLP כולל דמיון מודרך. תכני הלימודים ב - NLP+ מעודכנים לדור השלישי של ה - NLP. כידוע ה -NLP החל להווצר בשנות ה - 70 ומאז כל התהליכים כמעט עברו עדכון ושיפור וכמובן פותחו תכנים חדשים. בקורס אנו מסבירים את ההבדלים בין שלושת דורות ההתפתחות של ה - NLP. איך מתנהל טיפול בNLP-למה זה דומה? פסיכולוגיה,אימון? מדברים? זזים?יש מגע? מה בעצם עושים? מפגשי NLP מוגדרים כמפגשי הנחיה ודומים הן למפגשים פסיכולוגים, הן למפגשי אימון אלא שכאן ישנה תוספת של עבודה במרחב - כלומר חלק מהתהליכים נערכים בעמידה, בהליכה, כוללים תנועה ושיתוף של הגוף. חלק מהשיח יכול להערך גם בעיניים עצומות תוך כדי הרפיה וכו'. האם טיפול בNLP זה רק אחד על אחד? לרוב מדובר על מפגשים אחד על אחד . ישנם מקרים שאנו עובדים עם קבוצות טיפוליות - כאשר מדובר בקבוצה של אנשים עם מכנה משותף שיכולים כולם להתרם מהעבודה הקבוצתית. אילו אפשרויות תעסוקה וכלכלה יש לNLPסטים? חלק מהאנשים פותחים "קליניקה" ועובדים עבודה פרטינת עם מונחים. חלק מטמיעים את הידע במערכות מהם הגיעו - חינוך, עסקים, מכירות, ספורט,מנחי קבוצות וכו'. מקוה שעניתי על כל השאלות, יפעת

מנהל פורום NLP ודמיון מודרך