פחד בנהיגה בירידות ועליות ובאוטוסטרדה

דיון מתוך פורום  NLP ודמיון מודרך

23/05/2022 | 11:17 | מאת: אורית

שלום לך. אני נוהגת מרחקים לא ארוכים בסביבת מקום מגורי בקריות . פוחדת לנהוג באוטוסטרדה , בעליות ובירידות. אשמח לעזרה . תודה !!!!!

שלום אורית, חרדות בכלל וחרדת נהיגה מופיעים כאשר המח שלנו מפרש אוטומטית (ובאופן שגוי) את המציאות כמסוכנת ומפריש הורמונים שנועדו להכין את הגוף להילחם או לברוח מאותה הסכנה שהוא זיהה. כשיש סכנה אמיתית התגובה המהירה הזאת שלנו יכולה להציל אותנו, אבל כשהסכנה מדומיינת אנחנו חווים תחושות גופניות ונפשיות מאוד לא נעימות וככל שננסה להמנע מלהרגיש אותם ככה בעצם נתחזק אותם ונתגבר אתם. יש מגוון סיבות לכך שחרדת נהיגה צצה. זה יכול להיות חוויה של תאונה שעברת או ראית, זה יכול להיות תקופה מלחיצה שאת עוברת בחיים ועוד מגוון סיבות. כדי להצליח לתת לך מענה מדויק צריך לבדוק איתך מה היה הטריגר הראשוני לחרדה ואיך היא באה לידי ביטוי ביום-יום, כלומר, מה מפעיל אותה בכל פעם מחדש. ממליצה לך להגיע לטיפול בקליניקה, ועד אז, להבין שהמקור של החרדה הוא בפירוש מוטעה של המח ואין משהו מסוכן באמת. התחושות שבאות איתה הן לא נעימות אבל הן לא מסוכנות וברגע שתתני להן להיות הן יעברו לבד תוך מספר שניות או דקות. הטריק הוא להפסיק להלחם בהן ופשוט לתת להן להיות. לא לפחד מהפחד. טיפול NLP מאוד יסייע בזיהוי המקור לחרדה ובהתמודדות עם ההרגשה הגופנית והנפשית שגורמת להתנהגויות ההמנעות שסיגלת לך. בהצלחה .

מנהל פורום NLP ודמיון מודרך