הספר,שואת יהודי צפון בוקובינה

דיון מתוך פורום  ניצולי שואה ודור ההמשך

10/11/2006 | 21:29 | מאת: קורץ צבי

פורסם ב10 בנובמבר 2006, 17:17 ספר"שואת יהודי צפון בוקובינה מצעד המוות לטרנסניסטריה יולי-אוקטובר 1941 בהוצאת ארגון העולמי של יהודי בוקובינה יצא לאור בשבועות האחרונים. שואת יהודי רומניה ובה שואת יהודי בוקובינה כמעט עלומה, ספר זה מכיל עשרות עדיות שנכתבו ע"י יוצאי בוקובינה הצפונית יש בספר גם תולדות כל עירה ועירה. העדויות הרבות בספר מתארות את סבלם הנורא של המגורשים לטרנסניסטריה במשך שבועות וחודשים: התעללויות והשפלות מצד הז`נדרמים,הביזה והאונס,כליאת השורדים בגטאות,המוות שנגרם מירי,מרעב,מקור,מאפיסת כוחות וממחלות,פחות משליש שרדו את התופת ונותרו בחיים. שמות העירות הם: אוקנה,איג`שט,איספאס, בואן,בנילה,ברהומט,דווידני,דווידשט,דורושאוץ דיחטניץ,דרצ`ינץ,הילצ`ה,הליניצה,הרצה,ואסילאו,ויז`ניץ,ויז`נקה,ורנצ`אקנה ושקאוץ,ז`אדובה,זוצ`קה,זמוסטיה,זסטבנה,טאוטן,טוראצ`ין,יאבלוניצה, יורדנשט,לוז`אן,לוקבץ,מארינצ`ן,מיהובה,מיליה,נפולוקאוץ,סדגורה,סולונץ סטאוצ`ני,סטנשטי,סטרוז`ינץ,סלטין,סרגני,פוטילה,פטראוץ,פלוסקה,צ`יודין צ`ינקאו,צ`ירוש,צ`רנהוז,צ`רנוביץ,צ`רפקאוץ,קאבשט,קדובשטי,קוסטשט קוצ`ורל-מארה,קוצמן,קושויה,קראפצ`יו ע"נ צ`רמוש,קרסנה פוטניי, רוסטוקי,רוש,שיפוט,שישקוביץ ויוז`ינץ.

14/11/2006 | 11:30 | מאת: חיפאית

צבי, האם הספר נמצא בחנויות הספרים הגדולות או שיש צורך להתקשר לארגון הנ"ל? תודה

14/11/2006 | 19:08 | מאת: קורץ צבי

יש צורך להתקשר ולהזמין מהארגון העולמי של חהודי בוקובינה בטלפון 035270965 בספר 616 עמודים

07/12/2006 | 22:07 | מאת: edi

מפליא שאינכם מזכירים את יהודי הכפרים SISCOVITZ , ZASTAVNA ועוד , בהם אונו ונירצחו בקבר אחים יהודי הכפרים הנ"ל , וביניהם סבי ,סבתי, שתי דודות על בעליהם וילדיהם .

08/12/2006 | 07:13 | מאת: קורץ צבי

העיר זסטבנה צפון בוקובינה מוזכרת בספר שואת יהודי צפון בוקובינה ומוזכר שרק עשרית מהמגורשים שרדו יש גם עדות של יעקב שטנצלר

07/12/2006 | 22:07 | מאת: edi

מפליא שאינכם מזכירים את יהודי הכפרים SISCOVITZ , ZASTAVNA ועוד , בהם אונו ונירצחו בקבר אחים יהודי הכפרים הנ"ל , וביניהם סבי ,סבתי, שתי דודות על בעליהם וילדיהם .

10/07/2007 | 14:27 | מאת: ציפי שפרלינג

אנו מחפשים מידע על איג'שט, בימיוחד על מישפחת היבנר, שאימי, אטי היבנר היא מצאצאיה.

10/06/2015 | 12:08 | מאת: יצחק שטייגמן

הזמנתי זה עתה מהמרכז את הספר שואת יהודי צפון בוקובינה. במקצועי אני היסטוריון. באיחור של שנים החלטתי לחקור את שורשי הורי בבוקובינה, תוך התרכזות בעיירה שלהם ברהומט ובגטו בו שהו בטרסניסטריה ברשאד. סבי איציק לייב אשתו דבורה וילדיהם אברום (אבי) צירל, מוטל גניה, גוסטה. לסבי היה זקן אדום היה מלמד. אשמח לקבל מידע. אני מתכונן לבדוק גם את העדויות ביד ושם תודה מראש יצחק שטייגמן

מנהל פורום ניצולי שואה ודור ההמשך