צ'ודיי

דיון מתוך פורום  ניצולי שואה ודור ההמשך

08/09/2006 | 09:15 | מאת: JERY

לצביקה קורץ , תודה רבה על השלמת האינפורמציה. התיקון היחיד, אם כי כמובן לא משמעותי, הוא , שעד כמה שידוע לי, דרגתו של קרפ ,מפקד הפורעים,הייתה קפטן ולא מיור והוא עמד בראש מיליציה ( או כנופיה ) שאמנם הייתה חלק מהצבא הרומני אך פעלה די בעצמאות ו ה- "מומחיות" של הייתה לטבוח ביהודים בכפרים הקטנים של בוקובינה. אימי הייתה בטרנסיסטריה במחנה "בוייטובקה" ושם "שהתה" כ- 3 שנים עד השיחרור בידי הצבא האדום. בקשר לשם הכפר: מאחר ותושבי הכפר היהודים היו יוצאי תרבות השפה הגרמנית הם נהגו לקרא לכפר בשתי הצורות: צ'ודיי - ברומנית צ'ודין - בגרמנית לכן אכן צ'ודין = צ'ודיי. שאר בני משפחתה של אימי הגיעו מכפר קטן הסמוך לצודיי הנקרא: קרסנה.

08/09/2006 | 22:17 | מאת: צבי קורץ

וייטובקה היא עיר סמוכה לברשאד,היכן שהיו משפחתי. יש אתר זכרון לזכר יהודי סטרוז'ינץ והסביבה לידיעתך http://www.geocities.com/storojinet/

מנהל פורום ניצולי שואה ודור ההמשך