ניצולי שואה דור שני בקולנוע הישראלי

דיון מתוך פורום  ניצולי שואה ודור ההמשך

25/07/2013 | 16:33 | מאת: רוית

הי, אני מאוד מתעניינת בעניין ניצולי שואה-דור שני ורציתי קצת חומר או ידע כיצד לשלב בעבודתי את הדור השני של יצולי שואה בקולנוע הישראלי..

29/11/2013 | 14:24 | מאת: משה שויצר

שלום רוית, זהו שמי הפרטי ה" אמיתי", הרווחתי אותו ביושר ואיני מוצא טעם להסתתר מאחורי שם בדוי. ולגופו של ענין: אני יודע, באופן בלתי אמצעי, שלספרית אוניברסיטת חיפה, ישנה מחלקה מפוארת של פילמוגרפיה עברית. מרכזיית טלפון של כלל האוניברסיטה: 048240111 משם תופני דרך מרכזנית למחלקת הפילמוגרפיה בספריית האוניברסיט ה. ישנו גם ספר של בן עמי פיינגולד, על ייצוגי השואה בדרמה וכיו"ב, הישראלית. מה שאני עושה במקרים כאלו: אני פונה ישירות למחבר, בן עמי פיינגולד במקרה הזה, ומבקש ממנו הפניה למקורות הידועים לו. את גם יכולה להעזר בהערות השוליים ובביבליוגרפיה שבסוף הספר. מקום נוסף, שעולה כרגע על דעתי, הוא ספריית הסינמטק בסינמטק ת"א, כמו גם פניה לספריית בית אריאלה בת"א. ברשותם נמצאת מחלקת פילמוגרפיה, שלא מביישת את בעליה וניתן להעזר בהם. אני מניח שבכל הספריות האוניברסיטאיות הגדולות, ישנן מחלקות לפילמוגרפיה .תוכלי גם להעזר, בבית הספר לקולנוע ע"ש סם שפיגל בירושלים, בבית הספר לקולנוע "במעלה" , גם בירושלים ולבסוף תוכלי להעזר בחוג לקולנוע באוניברסיטת תל אביב. אם תזדקקי לעזרה ולמידע נוספים, אשמח לעמוד לרשותך. אני ספרן במקצועי, מידען באוריינטציה הכללית שלי ונציג אותנטי של דור שני לניצולי שואה, המסתייע בעמותת עמך, שהיא עצמה עמותה מכוונת מטרה, לסיוע נרחב לניצולי שואה: דור ראשון, דור שני וכרגע גם נוסף דור שלישי. בברכה, משה שויצר חיפה נ.ב ניתן ליצור איתי קשר בטלפונים: נייד שמספרו: 0504244680 נייד שמספרו: 0504323939

מנהל פורום ניצולי שואה ודור ההמשך