מאיפה מתחילים?

דיון מתוך פורום  ניצולי שואה ודור ההמשך

14/04/2012 | 00:40 | מאת: גליגל

אני דור 3 לשואה. מצד סבי שנפטר לפני 20 שנה לא הכרנו ולו קרוב אחד. מאיפה מתחילים הפרטים מאוד דלים. אני מאוד רוצה לעזור לאבי שסיפור סבי היה בור שחור כל החיים. יודעת את שם סבי והעיר בה נולד ומה קרה איתו בזמו המלחמה. כמו כן גם את שם אביו אולי אצליח לדעת. מאיפה מתחילים???תודות!

14/05/2012 | 17:25 | מאת: זיוה מהדרום

כדאי להתחיל ביד ושם, היות ויש לך שפרטים מסוימים. יש להם הרבה מידע ממקורות שונים וניתן להצליב אותם . כך אנחנו למדנו מה אירע לאבי המשפחה. יש עוד אתרים באינטרנט שיש בהם מידע על אירועים באתרי השמדה שונים, בערים ובגטאות שונים. רצוי לברר איך כתבו את שם המקום בשפה שמקומית, את השם שבו האדם היה רשום באופן מדויק בשפת המקום וכ' בהצלחה

מנהל פורום ניצולי שואה ודור ההמשך