survival now

דיון מתוך פורום  ניצולי שואה ודור ההמשך

12/09/2008 | 09:33 | מאת: sb

my health is not good I miss my mother' I feel threatened by neighbours if they tell me something if they look at me I want to cry al;l the time I have anxious AND have bad fear crises during the night hours AND I don't sleep more than an hour OR 2 not sleeping is not a big deal the worst is what I think, what I fear AND the general feeling of loss fear of bad dreams fear fear fear

16/09/2008 | 07:37 | מאת: גילי כנעני

תודה ששיתפת אותנו. הדברים שאת/ה מספר עליהם, שאת/ה חווה אותם, קשים מנשוא. הטוב ביותר , אם אפשר , זה לבקש עזרה מקצועית כדי לחיות חיים יותר שקטים , כי מה שנראה לי, זה שחלק מהסבל שאת/ה מתאר שייך למה שמרגישים בפנים, ולא בהכרח למציאות חיצונית: כלומר, השינה המועטה למשל, כשלעצמה, היא דבר שלאורך זמן יכול להיות בעל השפעה מצטברת קשה ביותר. את הפחדים שתארת צריך לנסות להבין, אני בטוחה שטיפול יכול לעזור: להיות עם מישהו שאפשר לדבר על הכל, ובפרט על האובדן של אמא שמוזכר בראשית הכתוב, שזה משהו שקשה ביותר ומשפיע על יתר התחושות של האובדן, השינה, החלימה. יש גם אפשרות לקבל טיפול תרופתי כדי לישון, יתכן שזה גם ייטיב עם החלימה הקשה. את/ה צריך כוח כדי להתמודד, ובלי שינה אין כוחות. אני מקווה שעזרתי ולו במעט גילי

מנהל פורום ניצולי שואה ודור ההמשך