פעילות להכרה במעשיו של HENK DROGT מהולנד

דיון מתוך פורום  ניצולי שואה ודור ההמשך

18/01/2007 | 19:34 | מאת: סמדר

לאחרונה היינו בטיול בדרום אפריקה למקום שנקרא Three Rondevals, וישנו שם בחווה. בעל המקום שהוא הולנדי במקור ישב איתנו וסיפר לנו סיפור. הוא ציין שאף פעם בעבר לא סיפר את סיפורו לאורחיו, אולי העובדה שאנחנו מישראל. הוא נולד ב-43 ולא זכה להכיר את אביו. שמו של האב HENK DROGT. אביו הציל יהודים. אביו הצליח גם למלט מהולנד 200 טייסים אמריקאים שנטשו מעל שטחה. הוא נתפס על-ידי הגסטפו והוצא להורג. אותו בן קיבל אות הוקרה מאייזנהאור וגם מממשלת הולנד. אותו אדם סיפר ששגריר ישראל התקשר אליו ובירך אותו אך שמעולם לא קיבל הכרה רשמית כלשהי מהמדינה. עכשיו אנחנו מנסים לעשות משהו בקשר לזה. פנינו ל"יד ושם" אך הם ביקשו לקבל שמות של אנשים שיכולים לתת עדות. לפיכך, במסגרת המאמצים שלנו להביא להכרה בפועלו של HENK DROGT, שפעל למען היהודים במקומות הללו אשר בהולנד: Grijpskerk, Kommerzijl Pieterzijl החלטנו להכניס הודעות בכמה פורומים ולבקש אם מישהו יודע, מכיר או מסוגל לתת עדות שיפנה אלינו בבקשה. משפ' ברגמן

25/01/2007 | 15:36 | מאת: מיכאל רסטצ'ר

סמדר שלום תגלגלי מספר שורות לתאריך 25/11/06 תמצאי תשובה מ-א לאדוה ושם יש לינק שבו תמצאי את האתר של אירגון יהודי הולנד כתובות וסניפים בארץ. מקווה שעזרתי לך. מיכאל - חבר באגודה הגניאולוגית הישראלית - סניף תל-אביב

מנהל פורום ניצולי שואה ודור ההמשך