אחרי הפלה...

דיון מתוך פורום  פוריות חברתי - תמיכה

02/03/2011 | 15:49 | מאת: לימור

שלום בנות. אני עוד לא לגמרי אחרי ההפלה.. עדיין עם דימומים, אחרי שלקחתי ביום שני בלילה 4 ציטוטק וגינלית. היום בבוקר היה לי סשן לא פשוט של כאבים מאוד חזקים... אני אחרי זה. עדיין חלשה ועם דימום. יש לי שאלה קדימה.. האם זה נכון שאחרי הפלה צריך לחכות 3 חודשים לפני שנכנסים שוב להריון? חברה שעברה הפלה גם, אבל בלי תרופה ובעקבות הריון טבעי, ללא טיפולים (נעזרה בדיקור אחרי שראו שאין דופק לעובר וזה גרם לה להפלה), היא אמרה לי את זה. האם זה נכון? כי לפי בר-חוה, הוא לא אמר לי דבר כזה. אמר שרק נחכה לווסת הבאה ואז אפשר להתחיל טיפול נוסף. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה
02/03/2011 | 17:24 | מאת: נועה

מקווה שהכל יהיה מאחוריך בקרוב קרוב, בלי יותר מדי אי נעימויות... אם אני לא טועה, קראתי פעם אצל זיידמן שאפשר לחכות חודש ואז להתחיל טיפול. תעשי חיפושון. יכול להיות שאחרי ציטוטק צריך לחכות יותר? לא יודעת... שיהיה מהיר, וצ'יק צ'ק את חוזרת לעניינים האמיתיים! נשיקות (((((((((וחיבוק)))))))))

02/03/2011 | 19:17 | מאת: דנה

עד היום מרגע הגרידה (שבוע שעבר) לא הגבתי בפורום כמעט לאף אחת, אבל לך הייתי חייבת להגיב- את באותה הסירה שלי לדאבוני :( באיזה שבוע היית? מדוע כדורים ולא גרידה? אחרי הפלה לא משנה אם זה גרידה או כדורים מומלץ לחכות למחזור ומיד ניתן להתחיל טיפול. הייתי היום בביקורת ושאלתי את הרוםא שלי על זה והוא אומר שמבחינתו מיד שמקבליןם מחזור להתחיל עם הורמונים לטיפול הבא, אבל בינינו : יש לך את הכוח הזה?! לי אין ולכם אמרתי לו שניקח את החודש הזה עד קבלת הווסת לחשוב( הרי עד שמקבלים מחזור זה חודש וחצי בערך אחרי הפלה) ואולי אולי בסימן שאלה גדול נחליט ללכת על זה מיד עם קבלת המחזור. ספרי קצת זה טיפול או ספונטני? זאת לימור שמוכרת לנו? מתי קרה הכול ? אצלי לפני 3 שבועות, הייתי שבוע 6 התחיל לי דימום, שבוע אחרי ראו שק ללא עובר, שבוע אחרי החליטו שההריון לא תקין אבל נחכה שבוע לראות אולי הוא יפול לבד, כשלא נפל לבד הוחלט לבצע גרידה בשבוע שבער ביום שישי, יןדעת מה? השד לא כזה נורא...היה קשה מבחינה נפשית נטו. שולחת לך חיבוק ענקי מלא באהבה והמון המון הבנה בדיוק מה את מרגישה, מקווה בשבילך שהסביב הבא אכן יניב הריון תקין ויסתיים בידיים מלאות :)

02/03/2011 | 20:10 | מאת: לימור

טוב, קודם כל, לא יודעת אם אני לימור שמוכרת לכם, אבל אולי.. אני נכנסתי להריון אחרי טיפול הפריה ראשון. בשבוע 6.4 באולטרסאונד ראשון הרופא ראה שיש דופק אבל העובר קטן מידי לגיל שלו. אמר שנחכה שבוע ונעשה עוד אולטרסאונד ובזמן הזה גם נתן לי לקחת זריקות פרגניל. שבוע אחרי כבר לא היה דופק. זה היה ביום חמישי האחרון. הרופא אמר שנחכה עד יום שני לראות אם יש דימום באופן טבעי. אם לא אז לקחת כדור ציטוטק וגינלית. זה מה שעשיתי ביום שני לילה אחרי שטבעי לא יצא כלום. הציטוטק עבד עלי והיה דימום, אתמול לא חזק והיום במשך כמה שעות היה מאוד חזק. עכשיו דיברתי עם הקליניקה ואמרו לי שסביר להניח שלא יהיה לי עוד התקף דימום וכאב כזה כמו שהיה לי אתמול. אז נקווה שבאמת עברתי את החלק הקשה של זה. אז זאת התשובה ל- למה לא גרידה. הרופא אמר מההתחלה, אנחנו מעדיפים לא לגעת ברחם, ולכן מנסים קודם בדרכים אחרות. אני עברתי פעם גרידה בחיי, לפני שנים רבות האמת, אבל ממש קיוויתי שלא אצטרך לעבור הפעם גרידה ומקווה באמת שאני עוברת את זה עכשיו כמו שצריך עם הכדורים. בקשר לשאלתך האחרת לגבי האם אנחנו מוכנים כבר אחרי הווסת הבאה להמשיך טיפולים. אז אני בדיוק עכשיו :) דיברתי עם מטפל ברפואה סינית שהגעתי אליו דרך חברה (קליניקת מעגלים ברעננה). הוא מומחה לנושא הפוריות, גם בטיפולים במקביל לטיפולים קונוונציונליים. הוא ממליץ לחכות חודשיים לפני שממשיכים. לתת לגוף להתאושש, פיזית ונפשית ובזמן הזה גם לחזק את הגוף והרחם - מהראייה של הרפואה הסינית. הוא אפילו סיפר שהיו לו מקרים שבהם, כמו אצלי, היה עובר קטן מידי לגיל שלו, ובעזרת טיפולים, ההריון החזיק ונגמר בלידה של תינוק תקין ובריא. הוא אמר במקרה כמו שהיה לי שהעובר הפסיק להתפתח, זה קורה כי הוא לא היה תקין גנטית. לפעמים זה עניין של הזנה של הרחם.. (משהו כזה..) ואפשר לעזור בטיפולים. אז בקיצור, אני מרגישה שאני צריכה כרגע תמיכה כזו של טיפולים ומשם נמשיך עם מה שצריך... אני שמחה בשבילך שהרגשת שהשד לא נורא כל כך ושעברת יפה את הגרידה ושהכל בסדר ותקין אצלך עכשיו. מקווה בשביל שתינו ובשביל כל הנשים פה שמהר מהר יגיעו למימוש המטרה הזו - של להיות אמא!! :) חיבוק!!

מנהל פורום פוריות חברתי - תמיכה