זרע מחו"ל

דיון מתוך פורום  פוריות חברתי - תמיכה

14/11/2010 | 07:51 | מאת: מישהי

קראתי במקרה את השרשור על זרע מחו"ל, ורציתי רק להוסיף לכל מי שזה רלבנטי לה, שבכל בנקי הזרע הגדולים בארץ (למיטב ידיעתי) יש אפשרות לרכוש זרע מחו"ל.זאת אופציה שנועדה במקורה לנשים דתיות, נשואות או לא, כי הפריה בזרע של גוי מעוררת הרבה פחות בעיות הלכתיות מהפריה בזרע של יהודי שאינו בעלה של הנתרמת. כמובן שכל אחת אחרת יכולה לנצל את האפשרות הזאת גם, שכל חסרונה במחיר הגבוה של המנות. (למדתי את כל זה בתקופה שכבר חשבתי ללכת על תרומת זרע ואמהות יחידנית, זמן קצר לפני שהגיעה הזוגיות המבורכת שלי בדקה התשעים...) בהצלחה לכולן!

14/11/2010 | 08:30 | מאת: נורית

זה ידעה... לפחות למי שעוברת נסיונות הפריה עם תרומת זרע. מתוך הניסיון שלי אני יכולה לאומר אפילו שעלתה מנה מחול לפני כ-3 שנים בתל השומר הייתה כ- 2000 שקל. יחד עם זאת לא נתנו פריטי מיחודים מעבר למה שמקבלים מתורם בארץ. בחול יש הרבה יותר פרטים על התורם הזרע... פעם קראתי שניתן לקבל דעות פוליטיות (: לא שזה חשוב אבל את יכולה להבין שהגבול לפרטים נמוך מאוד ואפשר לדעת הרבה. בכלל לגבי תרומות ופרטי התורמים למשל בארצות הברית יש מקומות שבוחרים את התורם/תורמת מתוך קטלוג שבו יש פרטים אישים כולל תמונה ושם זה נכון גם לגבי תרומת ביצית... אבל צריך לקחת בחשבון של כדאיות... קנית תרומת ביצית ידועה עולה בסדר גודל כמו אימוץ בחול מעל 100000 שקל כך שאולי כדי לאמץ כי באימוץ יש תוצר ביד ובהפריות ששם זה רק 50% בצלחה ובהתחשב בזה שעם ההריון הקשר עם התורמת ניתן (וטוב שכך). לכן שכתבה כאן משהיא שהיא משתמשת עם תרומה מחול היא יכולה לתת פרטים יותר רלוונטיים. יום מקסים. נורית.

14/11/2010 | 15:07 | מאת: א.פ

אני ייבאתי זרע מחו"ל. בית החולים הציבורי היחיד שניתן לבזמין דרכו הוא אסף הרופא. יש אפשרות להזמין גם דרך מרפאות פרטיות כמו אסותא ראשון, אבל זה מייקר את המנות משמעותית, וגם ככה זה עולה הון, כל מי שמתעניינת ומעוניינת במידע יכולה לפנות אלי בכיף ,כאן או למייל [email protected]

14/11/2010 | 15:33 | מאת: נורית

מנהל פורום פוריות חברתי - תמיכה