לאחר שאיבה והחזרה- בנות אשמח לעזרתכן
דיון מתוך פורום פוריות חברתי - תמיכה
הייתה לי שאיבה ביום א', 6.9. נשאבו 11 ביציות מתוכן היו 5 בשלות, והופרו רק 2. היום בוצעה ההחזרה. הרופא אמר שיש 2 עוברים: אחד בן 5-6 תאים והשני בן 4 תאים. התעצבתי מאוד. זה נשמע לא משהו מפיו. הוחזרו לי 2 עוברים אלה ואני מאז בוכה המון. לא יודעת למה, אבל התחושות שלי - לאחר הדברים של הרופא- שאין מקום להרבה אופטימיות. אני לוקחת קרינון מיום אחרי השאיבה. התבקשתי להמשיך את הקרינון עד לבדיקת הבטא בעוד כשבועיים והחל מה-15.9 התבקשתי גם להתחיל לקחת אסטרופם. עובי הרירית שלי לפני השאיבה היה 6.7. לא ברור לי לאיזה צורך האסטרופם. קראתי בעלון את תופעות הלוואי שלו ואני מבוהלת ממש: בין כל התופעות המבהילות יש גם שתיים שאצלי רגישות במיוחד: נשירת שיער ועליה במשקל נכתב בעלון האסטרופם כחלק מתופעות לוואי. לאיזה צורך נתנו לי אסטרופם? והאם מישהי חוותה עליה במשקל ונשירת שיער בעקבות השימוש בו? אציין כי אני סובלת מנשירת שיער כבר תקופה ארוכה והשיער שלי התדלדל משמעותית, ככה שלא בא לי להיות קרחת... והעליה במשקל היא אצלי ה-רגישות עליה דיברתי כאן רבות. אשמח לתגובתכן בנושא. תודות.
את העלון של האסטרופם צריך לשרוף, לא לקרוא. גם אני השתווצתי כשקראתי מה כתוב בו. אבל, התופעות המצויינות בו הן לשימוש ממושך (יענו, שנים)ורציף. כך הסביר לי הרופא כששאלתי חיוורת מה זה הזוועתון הזה. במשך כל הטיפולים שלי השתמשתי באסטרופם. לא עליתי במשקל. (מה אפשר לעשות כדי לשכנע אותך?) נשירה תמיד היתה לי, אבל היא נובעת מתזונה לא נכונה. תתנחמי בכך שבהריון, שיגיע בקרוב, אמן, אמן, הנשירה נעצרת. אסרופם מיועד להמשיך לתמוך ברירית גם אחרי ההחזרה. כנ"ל הקרינון. זה מאאאאד מקובל ואין מה להלחץ מזה שזו התמיכה שקיבלת. ובעניין העוברים, היו גם היו הריונות יפים שבסופם נולדו ילדים מקסימים מעוברים שהתחלקו לאט. עצלנים קצת אולי. גם הריונות מעוברים עם שברים ולא הכי חתיכיים בעולם היו. והרבה. אם לא היו לא היו מחזירים. האדון הרופא החזיר. לכן נראה לי שלא האופטימיות שלו אלא שלך קצת בירידה. וזה מובן. המתח והחרדות אחרי החזרה. אז תחזיקי מעמד, יקירתי. עוד טיפה. עדידי, בעזרת השם, יצליח לך הפעם! טפו, טפו, טפו!!!!
אני חושבת שהרופא החזיר את השניים האלה כי הוא ראה את הכאב והאכזבה העצומה שהיו לי באותו היום שאמרו לי שרק 2 ביציות הופרו. ממש בכיתי לו על זה שמ-11 ביציות רק 2 בסוף הופרו. כשהרופא שוחח איתנו ממש לפני ההחזרה הוא אמר שהמצב ממש לא משהו. עובר אחד בן 5-6 תאים (ביום ה-3) והשני לא התפתח (4 תאים ביום השלישי). המילים האלה מפיו זכורות לי היטב. הוא בכל זאת בחר להחזיר את שניהם, אבל אמר בפירוש שתאומים כבר לא יהיו, והאחד שהוחזר צריך להיות בשלב זה בין 6-8 תאים והוא 5-6 תאים. האינטואיציות שלי כבר הובילו אותי לזה שהוא בעצמו לא מאמין שגם העובר הזה יקלט. אבל נוכח הבכי שלי והכאב, ובעיקר האכזבה, הוא החזיר את שניהם. אבל תאמיני לי דורה - הוא בעצמו לא מאמין שהריון יצא מזה. אני לא מפסיקה לבכות, אין לי בכלל תקווה שיהיה הריון מההחזרה הזאת כי באמת ראיתי שגם הרופא לא אופטימי בלשון המעטה. והכי גרוע שאני לא יודעת איך אני הולכת לעבור את הסיוט הזה שוב: הזריקות וההתנפחויות מהן (כן, כן התנפחתי והמכנסים לא נסגרים לי עד היום ועוד הפרוטוקול היה קל מאד), ההרדמה שאחריה הרגשתי כאבים חזקים, וההחזרה שגרמה לי כאב לב שנמשך עד עכשיו. איך ממשיכים הלאה?