דורה ונועה חביבות

דיון מתוך פורום  פוריות חברתי - תמיכה

18/06/2009 | 19:10 | מאת: עדי

שוב אני שואלת בעניין המשקל, סורי שאני חופרת בנושא, אבל זה הנושא שהכי מטריד אותי עכשיו לפני IVF ראשון.. למה אחרי IVF כל מי שאני מכירה שילדה (4 חברות)נשארה עם בטן של חודש רביעי שנה (!!!) אחרי שילדה? כל מי שיולדת בלידה ללא טיפולים הבטן אצלה מתכווצת במשך השנה הראשונה לאחר הלידה אפילו אם היא לא בדיאטה. לגבי הורדת משקל הגוף ברור לי שזה תלוי כמה טרפנו בזמן ההריון, אבל הבטן לרוב "נכנסת" פנימה או יותר נכון חוזרת לעצמה בלידה לאחר הריון טבעי. בלידות לאחר IVF נשארת בטן של חודש רביעי .. מן השמנה בטנית כזו.למה ? תודה על הסבלנות בנושא.. בשבילי צריך המון :)

לקריאה נוספת והעמקה
18/06/2009 | 22:27 | מאת: נועה

אני אחרי IVF, אחרי קיסרי שחתכו לי את האם אמא של הבטן וכל השרירים, וכמעט שנתים אחרי, ואין בטן ואין נעליים. למי שלא חוזרת הבטן לקדמותה: או שלא היו לה שרירים מלכתחילה, או שלא עבדה עליהם מספיק לאחר הלידה. אין הוקוס פוקוס, השרירים נמתחים, הגוף עולה במשקל, סוחבים משקל לא קל במשך 9 חדשים, אי אפשר לצפות מהגוף שיחזור לעצמו כאילו לא קרה כלום. צריך להקפיד על תזונה נכונה גם במהלך ההריון (וגם בטיפולים), חשוב לעבוד פיזית ולהפעיל נכון את השרירים אח"כ. רק אם את בת 21 עד 25 בערך, והיית ספורטיבית בעבר, חוזרים כל השרירים למקומם כאילו כלום לא קרה. אחרת - צריך לעבוד כדי להחזירם! אין שום קשר ולא תשכנעי אותי שבשום צורה - בין הריון טיפולים והריון רגיל, ובעיקר אין הבדל לגבי תפקוד מערכת השרירים של הבטן. (כדאי לחזק בטן לפני שנכנסים להריון...) (ואני כבר רחוקה ביותר מהגילים האלה.... ובכל זאת הצלחתי) שאלה יהיו צרותינו. כנסי להריון יקירתי, ואז נעזור לך אם תרצי גם לשמור על הפיגורה! לילה טוב! נועה.

19/06/2009 | 18:30 | מאת: עדי

נועה היי, תודה על דברי העידוד, שמחתי לקרוא גם מקרים אחרים ממה שאני מכירה. אפשר לשאול כמה IVF עברת והאם טופלת בצטרוטייד או בדקפפטיל? האם הבטן לא התנפחה לך מאד אחרי השאיבה (אני נורא פוחדת מזה), ואיזו תמיכה ולכמה זמן קיבלת? אשמח אם תרצי להשיב לי. אני קיבלתי מינון של גונל 150 שלשה ימים ואח"כ 75 עם צטרוטייד . זה נחשב הרבה?

מנהל פורום פוריות חברתי - תמיכה