התייעצות לאחר החזרה (2 שאלות)

דיון מתוך פורום  פוריות חברתי - תמיכה

31/01/2007 | 14:49 | מאת: בטיפול

1.לקראת סופ"ש, אני אמורה להחזיר בלסטו'. הרירית שלי דקה 5.2 מ"מ, אני מאמינה שעד סופ"ש אולי היא תגיע ל 5.5 אם בכלל. רציתי לשאול האם זה שיש לי רירית דקה אני צריכה לנוח יותר,לאחר ההחזרה? 2. אני כבר שנתיים בטיפולים, מתוכם פעמיים הייתי בהריון שהסתיים בשבוע 8. שני ההריונות היו מלווים בדימומים קלים.בהריון הראשון לקחתי לתמיכה אוטרוגסטן ולשני אנדומטרין. האם לדעתכן אני צריכה לקחת תמיכה חזקה יותר? תודה לכן בנות מראש על התשובות,אני מאחלת לכולנו הריון תקין ובמהרה.

31/01/2007 | 20:32 | מאת: נורית

את שואלת שאלות שרופא צריך לענות לך... אני אנסה לעזור, אבל זכרי אני לא רופאה. 1. עם רירית כזאת דקה 5.5 סיכויך להרות קטנים, בנוסף חשוב לבדוק אם הרירית לפחות רציפה {זה מאוד חשוב במיוחד כאשר מדברים על עובי של 5.5 מ"מ}. 2. כדי לפתור בעית רירית דקה יש שני דרכים: א. ניתוחית שנקראת חריש: במהלך הסטרוסקופיה ניתוחית יוצרים חריש ברירית ואז במשך 3 חודשים בונים את הרירית עם פרוגסטרון. ב. לבדוק קבלת תמיכה נוספת של הורמון אסטרוגן {פרגינובה} בנוסף לפרוגסטרון שדרך אגב כדי לקחת בזריקה ולא בנירות.>>> מאחר שאם בשלב התמיכה יש דימומים הנירות לא יעילים. בהצלחה.

01/02/2007 | 08:41 | מאת: בטיפול

תודה על התשובות, אני אכן התייעץ עם הרופא . למרות שסיכויי השתרשות קשים ברירית 5.5 (שאגב היום היא כבר 5.6), בחצי השנה האחרונה, נכנסתי פעמיים להריון.אולי שכחתי לציין פרט שהוא אולי קצת חשוב, הרירית שלי היא תלת-שכבתית. גם אני חשבתי כך שצריך לחזק את התמיכה,ואכן אבקש תמיכה חזקה יותר. חריש כבר עשיתי לא כ"כ עזר לי... תודה רבה על התשובות,מקווה לעדכן עם בשורות טובות.

מנהל פורום פוריות חברתי - תמיכה