גסטון-ילדת אנא

דיון מתוך פורום  פוריות חברתי - תמיכה

09/08/2006 | 10:46 | מאת: שני

ילדת ובנות שלום, האם אתן יודעות אם גסטון כתמיכה ניתן בזריקה אחת בלד ביום, של 50 מ"ג? משהו לא מסתדר לי, כי החלופה היא של אנדומטרין 100 מ"ג פעמיים ביום.. האם יתכן שגסטון ברבע ממינון האנדומטרין עושה את אותה עבודה של תמיכה? וגם, האם עלול להיות "עודף" של תמיכה (של פרוגסטרון) אם לוקחים בנוסף לזריקת הגסטון גם נר אחד של אנדומטרין? תודה רבה שני

09/08/2006 | 13:20 | מאת: דורה

היי שני, גסטון יכול להינתן כתמיכה של זריקה אחת ביום, זריקה אחת משולבת עם תמיכה נוספת (כמו אנדומטרין) או אפילו שתי זריקות. הכל תלוי בהחלטת הרופא. ניתן לבצע בדיקת דם במהלך ימי ההמתנה לבטא ולפיה לקבוע את המשך מתן התמיכות השונות אבל פעמים רבות לא בודקים בכלל משום שקשה לדעת כמה מהפרוגסטרון שנמדד בדם אכן הגיע לרחם. לא שמעתי על רופא שדאג מיותר מדיי תמיכה. בהחזרה האחרונה שלי קיבלתי שני גסטון ביום ולאחר מחאה שלי עברתי לגסטון אחד ואנדומטרין אחד. והכל היה בסדר, חוץ מזה שלא נקלטנו הפעם... שיהיה בהצלחה, דורה.

11/08/2006 | 00:05 | מאת: ילדת האוקיינוס

שלום שני, אני כבר לא זוכרת את המינונים של התרופות, אבל בהחלט הגיוני שהמינון בזריקה (גסטון) נמוך יותר מזה שבנרות כי הספיגה יעילה יותר. אני מניחה שלא יכול להזיק אנדומטרין אחד נוסף, אבל באופן כללי מתנגדת ללקיחת תרופות כלשהן, ובעיקר הורמונים, בלי להתייעץ עם הרופא. זה לא רק אסור (כשמדובר בתרופות מרשם) - זה גם עלול להזיק. בהצלחה!

מנהל פורום פוריות חברתי - תמיכה