בני בן החודשיים

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

08/11/2005 | 20:51 | מאת: הילה

יש לי תינוק מתוק בן חודשיים בני עבר דלקת קרום המח נגיפית והשתחרר ממש לפני כמה ימים שלחו אותנו לניורולוג והוא הפנה אותנו לבדיקת EEG בשינה האם דלקת קרום המח וראלית פוגעת בתפקוד המח בעתיד? זוהי השאלה הראשונה. שאלה שנייה הוא ניזון מנוטרמיגן עקב ריבוי גזים ולמרות המזון המפורק הוא עדיין סובל מכאבי בטן עזים וצואה ירוקה האם יש מה לעשות?

11/11/2005 | 15:25 | מאת: תשובת מנהל הפורום

הסיבה השכיחה ביותר לדלקת ויראלית בילדים הם נגיפי האנטרו (enteroviruses). בדרך כלל דלקת קרומי מוח ויראלית אינה מסכנת את החיים וחולפת מעצמה. דלקת מוח הנגרמת על ידי נגיף ההרפס עשויה לגרום לסבוכים קשים אולם יש לה טיפול יעיל. במקרה שיש חשד לדלקת מוח נגיפית מבצעים בדיקת PCR לאיתור רצף גנטי של נגיף ההרפס בנוזל השדרה. אי נוכחות רצף זה שוללת כמעט לחלוטין את האפשרות שמדובר בדלקת מוח הנגרמת על ידי הרפס.

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער