ריפלוקס לתינוק

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

21/10/2005 | 20:06 | מאת: רויטל

שלום ד"ר לב אור, לבני בן ה - 5.5 חודשים כנראה יש ריפלוקס. רופאת הילדים שלו איבחנה זאת בינתיים לפי הקליניקה: - נטייה לפלוט הרבה. - בשעות הערב והרבה פעמים בלילה קם משינה ובוכה. זורק את הראש אחורה כל הזמן. מתחיל לינוק ואחרי כמה שניות בוכה וזורק את הראש אחורה, נרגע קצת בידיים לכמה שניות ושוב נזרק אחורה וכו'. אחרי כמה דקות נרגע ונרדם ושוב קם אחרי חצי שעה, שעה, שעתיים. היא אמרה שזה נשמע כמו ריפלוקס וצרבות. הגבענו לו עם כרית את המזרון וזה עוזר קצת אבל רק קצת. הילד כרגע יונק הנקה מלאה כך שלהסמיל את המזון זו בעיה. התחלתי אתמול לתת לו טיפת בטטה מאודה ומעוכה בכפית - הוא דווקא מתלהב. זה לא שינה את מצב ה"התקפים". יש לציין שהעסק הזה יחסית חדש - שבועיים שלושה (בהם היה חולה לסירוגין עם פעמיים של יומיים חום), לפני כן היה טאטלה. יש לך הצעות מה עושים ? אני כמובן לא רוצה תרופות אבל המחשבה שיש לילד פצע שורף בושת..... אשמח לתשובה, תודה וחג שמח. רויטל.

28/10/2005 | 11:37 | מאת: תשובת מנהל הפורום

רוויטל היקרה שלום רב ראשית כרגיל חשוב לי לציין אינני רופא ילדים תחום ההתמחות שלי הוא רפואה משלימה - הומאופתייה , תזונה , ונטרופתיה מהנסיון שלי אני יכול לציין שהיו מקרים בהם הסמפטומים שאת מצייינת הגיעו בעקבות בעיה אחרת כגון פטריה בלשון , כאבי בטן כתוצאה מגזים ועוד דברים שלא היו ממש קשורים לריפלוקס במידה ונתת לבנך אנטיביוטיקה כתוצאה מהחום שהזכרת ייתכן מאוד שהוא סובל מפטריה במעי הנגרת כתוצאה משימוש תרופתי - במקרה זה אפשר ורצוי להעשיר את תזונתו בחידקים פרוביוטים למשל - אקטימל במידה והסיבה היא אי ספיקה של שוער הקיבה. ( שכיחה מאוד בתינוקות.) הבעיה כמעט תמיד משתפרת מעצמה עם הזמן כאשר הילד מתחיל ללכת סביב גיל שנה. בכל מקרה הטיפול הוא תחילה באמצעים פשוטים ויעילים הכוללים: 1. הקפדה על תנוחת התינוק לאחר ובזמן ההאכלה, לדוגמה לא להשכיב לאחר האכלה 2. מתן מספר ארוחות קטנות ביום במקום מספר קטן יותר של ארוחות גדולות. 3. הסמכת כלכלה בקורנפלור. במידה ויש לך שאלות נוספות או שהתשובה אינה מספקת הנך מוזמנת ליצור עימי קשר בנייד - 0523756210 ד"ר ND ירון לב אור

02/11/2005 | 09:14 | מאת: רויטל ברמן

תודה וכל טוב.

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער