בלוטת לימפה נפוחה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

11/09/2005 | 22:23 | מאת: לילי

לבני בן השנה וארבעה חודשים הופיעה נפיחות בסנטר לכיוון הגרון שאינה מלווה בחום גבוה או כאב מטריד. הנפיחות קשה והיא מופיעה בצד אחד של הפנים. פניתי לרופאת ילדים אשר אבחנה דלקת בבלוטת הלימפה ונתנה טיפול אנטיביוטי אוגמנטין 400 מ"ג תרחיף פעמיים ביום למשך 10 ימים. מכיוון שבני מטופל בטיפול המאופתי היה לי די קשה עם ההחלטה לתת לו אנטיביוטיקה. הרופא של בני נמצא כעת בחו"ל ולכן החלטתי ללכת לרופא קונבנציונלי. השאלה הנשאלת היא האם יש דרך אחרת לטפל בדלקת? בתודה מראש לילי

12/09/2005 | 11:31 | מאת: תשובת מנהל הפורום

לילי שלום ראשית אין מקום לדאגה גם הילדה שלי סבלה מנפיחות בצוואר וקבלה אנטיביוטיקה במידה והנפיחות לא יורדת אני ממליץ שתפנו שוב לרופא הילדים לבדוק את הבעיה סביר להניח שמבדובר בבעיה על רקע של מע חיסונית מעט ירודה אני ממליץ במקביל לטיפול האנטיביוטי לקחת מוצר פרוביוטי להפחתת הרגישות במערכת העיכול כתוצאה מהשימוש בתרופה לחיזוק מע החיסון אני ממליץ על צריכה של ויטמין C רצוי כמולטי ויטמין לילדים והמון חיבוקים כל טוב ירון

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער