טופו כתחליף גבינה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

26/09/2005 | 23:49 | מאת: רחל

בתי בת 9.5 חודשים וסובלת מאלרגיה לחלב פרה. בימים האחרונים ניסינו תחליף חלב צמחי (עדיין יונקת 4 פעמים ביום) התגובה הראשונה היתה הקאה ובפעם השניה פריחה שנעלמה די מהר (שתתה כמות מזערית). יחד עם זאת היא אוכלת גבינה ושמנת העשויות מטופו. האם יש הבדל בין טופו לסויה? האם כדאי להשמיך עם מוצרי הטופו כתחליף למוצרי חלב? (לא להנקה)

29/09/2005 | 08:09 | מאת: תשובת מנהל הפורום

רחל שלום רב ראשית כרגיל חשוב לי לציין אנני רופא ילדים תחום ההתמחות שלי הוא רפואה משלימה - הומאופתייה , תזונה , ונטרופתיה טופו וסויה אחד הם חלב סויה מאוד מומלץ לילדים הרגישים ללקטוז אנזים המצוי בחלב לעומת זאת ישנם מחקרים המציינים שחלב סויה גרם להתבגרות מינית מוגברת בתינוקות לכן במידה ואין רגישות לחלב פרה מומלץ להשתמש בחלב פרה - ואני מבין שלא כך במצבך לכן המלצת היא להמשיך עם חלב הסויה ואו לבדוק את האפשרות להכין באופן עצמי חלב שקדים משקדים קלופים מרוסקים לחלב במידה ויש לך שאלות נוספות או שהתשובה אינה מספקת הנך מוזמנת ליצור עימי קשר בנייד - 0523756210 ד"ר ND ירון לב אור

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער