צינון נוראי

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

15/10/2014 | 22:49 | מאת: בלה

שלום בני בן 8 וחצי חודשים ממש הצטנן רופא בדק יש לו קצת אודם בגרון ונזלת הביאה טיפות לאף וסירופ ולא ממש עוזר. הוא ממש נחנק בלילות וקשה לו לנשום נזלת שקופה עד לבנה.... איך אפשר עוד לעכל עליו?? מיואשת וממש כואב לי עליו ללא חום הקאות וכ'ו...

21/10/2014 | 08:59 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

אז איך אפשר להקל על תינוק עם נזלת מרובה? מספר דברים שאפשר לעשות: # טיפות מי מלח #אינהלציה של מי מלח 0.9%, באמצעות מכשיר אינהלציה #לטפטף על חיתול - 2 טיפות שמן אתרי לבנדר, 2 טיפות שמן עץ התה ו- 1 טיפה שמן אקליפטוס (לא לימוני) - את החיתול שמים בסמוך לראש, במיטה. אפשרות אחרת היא לטפטף את אותן טיפות לתוך כף של שמן שקדים חמים ולעשות את החזה. # להרים את מראשות המיטה # להפסיק באופן זמני מתן מוצרי חלב בתזונה, בננות או תפוזים (אם אתם נותנים). את התמ"ל (פורמולה) יש להמשיך כרגיל #ניתן להעזר בתכשירים הומיאופתיים המצויים בבית המרקחת, כדוגמת תכשיר R-49 או בתכשירים המצויינים של 'רפואות', כמו נזוקל או קל - ליחה - אבל לכך נדרשת התאמה אישית של התכשיר ע"י מטפל המצוי בתחום # אם הנזלת לא חולפת, ניתן להעזר בטיפול ברפואה סינית או הומיאופתיה. חשוב שהמטפל / רופא יהיה מומחה בטיפול בתינוקות. מקווה שעזרתי ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער