חיסונים לתינוק לקראת כניסה למשפחתון

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

27/08/2012 | 11:26 | מאת: אסתר

שלום , התינוק שלנו בן 3 וחצי חודשים עומד להכנס למשפחתון של 4 תינוקות בעוד כחודש. עד כה דחינו את החיסונים כי שמענו שבגיל זה מערכת החיסונית עוד לא בשלה להתמודד עימם . ההתלבטות שלנו: 1. האם להתחיל לחסן עכשיו לפני הכניסה למסגרת בה יכול להחשף למחלות, או לחכות לגיל חצי שנה שאז יהיה גדול ובשל יותר להתמודד עם החיסונים . 2. אם יקבל עכשין מנה אחת של חיסון , ואת המנה הבאה בעוד חודשיים כלומר אחרי שיכנס כבר למסגרת , האם למנה הראשונה לבדה יש השפעה ? או שהוא מחוסן רק אחרי שקיבל את כל הסידרה ? תודה רבה אסתר

אסתר שלום, נושא החיסונים הוא נושא טעון עם הרבה תשובות, לא ניתן לענות על השאלות שלך בצורה חד משמעית בלי לבחון את כל ההשלכות לעמוק תוך כדי אבחנה מדוייקת של כל הגורמים הרלונטים לבן שלך. אני ממליץ לך לפנות לאחד מאיתנו בצורה פרטנית ולהגיע ליעוץ חיסונים מסודר. בכל אופן, לא יהיה נכון לתת "חצי חיסון" או שנכנסים לנושא הזה בצורה מסודרת או שממתינים. אשמח לסיע לך יותר, אסף 0522546880

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער