דלקות אזניים חוזרות אצל ילד

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

13/08/2012 | 10:25 | מאת: ליאורה שגיא

שלום רב, בני בן השלוש וחצי סובל מאז שהיה כבן שנה ושמונה חודשים מדלקות אזניים חוזרות. מדובר בדלקת שמלווה בכאבים ובמצב החמור שלה גם בחום גבוה והקאות. בשני החורפים הראשונים בהם סבל מהבעיה, היתה לו דלקת חריפה כל מספר שבועות. הוא קיבל אנטיביוטיקה (מוקסיפן), כשהכמויות הלכו וגדלו ולבסוף אף רשמו לו אוגמנטין (אחרי כשלוש מנות, הפסקתי לתת לו בשל תופעות הלוואי). בחורף האחרון החלפנו רופא (אחד שמאוד לא אוהב אנטיביוטיקה) והיו דלקות בתדירות נמוכה יותר, אך ברובן ללא חום ולכן הוא קיבל רק 3 פעמים אנטיביוטיקה (נובמבר, אפריל ויולי). והנה אנחנו בקיץ וכשבועיים לאחר שסיים את האנטיביוגיקה בפעם האחרונה הוא שוב מתלונן על כאבים עזים, הרופא ראה שיש דלקת חריפה באון שמאל, באוזן ימין היו הפרשות בפעם הראשונה, אך בדלקת הזו לא התפתח חום ולכן לא נתנו לו כרגע אנטיביוטיקה (חלף כשבוע והוא עדיין מתלונן על כאבים). עשינו לו בדיקת שמיעה לפני מספר חודשים ויש לו 30% ירידה בשמיעה על פי תוצאות הבדיקה (על אף שהתפתחות השפה שלו מדהימה וחריגה לילדים בגילו - הגננת לא האמינה שיש לו בעיית שמיעה). קבועה לנו בדיקה נוספת בעוד כחודשיים. כיוון שהבעיה אינה נפתרת ואנו יודעים שהבן שלנו סובל כמעט כל הזמן מכאבים באזניים, התחלנו כבר לשקול ניתוח צינוריות, אך בטרם נקבל החלטה סופית בעניין זה, רצינו לדעת האם יש טיפול טבעי אלטרנטיבי, אשר פותר בעיות מהסוג הזה אצל ילדים, ויכול לייתר ניתוח (אנחנו מאוד לא רוצים לעשות לו ניתוח). תודה רבה, ליאורה

ליאורה שלום. אני מציע לבדוק אפשרות לטיפול ברפואה סינית או הומיאופתיה. לשתי הרפואות הללו יש תוצאות מאוד טובות בטיפול בדלקות חוזרות ונוזלים באוזניים. נכון לנצל את הזמן לפני הניתוח על מנת לבדוק את שתי השיטות. אשמח לעזור לך למצוא מטפל מתאים. בהצלחה, אסף מור Www.AssafMor.com 0522546880

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער