חשיפה למזונות

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

18/06/2012 | 22:15 | מאת: טל

היי בתי בת 8 חודשים ורציתי לדעת מתי ניתן לחשוף למוצרי חלב,מעדני סויה ואגוזים ושקדים(טחונים?) תודה רבה רבה

21/06/2012 | 01:08 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום טל, באופן עקרוני - תוכלי לחשוף את בתך למוצרי חלב כבר עכשיו - אם כי המלצתי היא להתחיל במוצרי חלב צאן - עיזים / כבשים. מוצרי חלב צאן קלים יותר לעיכול, פחות אלרגניים ומתאימים יותר אנרגתית לילדים וגם למבוגרים. לגבי מוצרי סויה הייתי מחכה לפחות עד גיל שנה שכן הם קשים יחסית לעיכול. אגוזים ושקדים - לאחר גיל שנה , טחונים היטב, כמובן. מקווה שעזרתי, ד"ר גלי שטופמן

21/06/2012 | 13:38 | מאת: טל

הי ותודה עזרת לי אך כנראה שכבר באחור-אתמול ניסינו שקדים טחונים וגם סויה אולי 2 כפיות ממעדן,באמצע הלילה שלה הקיאה בצורה מטורפת אך אני ד בטוחה שהסיבה היא אכילת מוגזמת באותו היום ולא אי סבילות. השאלה שלי-אם ישנה אלרגיה ,הגיוני שתופיע אחרח 9-6 שעות? ומתי אמורה להופיע ובאיזה צורה תודה מראש

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער