כאבי בטן לתינוקת

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

24/03/2012 | 12:03 | מאת: לירון

שלום רב, ביתי היום כמעט בת 4 חודשים בחודשיים הראשונים לאחר היוולדה הייתה ניזונה מהנקה לאחר שבועיים ניזונה מסימילאק אדוונס פלוס שמתי לב לחוסר שקט בשינה אך הדבר במשך הזמן גרם לכאבי בטן עצומים כך שביתי לא מצליחה לאכול.לאחר שניסינו את כול סוגי התמ"ל אושפזנו בבית חולים. בבית החולים קיבלה אוכל בזונדה ביצעו לה בדיקות דם לאלרגיות שיצאו תקינות+בדיקת גסטרוסקופיה +לקיחת דגימות מ3 מקומות בקיבה שיצאה תקינה משמע שאין לה ריפלוקס. מאחר ולא מצאו בעיה שוחררנו. אך ביתי מתקשה לאכול ,אוכלת בצורה לא רגועה בכלל (לוגמת ומפסיקה לוגמת ומפסיקה ולאחר 20 סיסי מתיאשת בוכה ומפסיקה לאכול) בשבועיים האחרונים גם השינה שלה לא רגועה לוקח לה זמן להרדם ומתפתלת רבות עד שנרדמת(בעבר רק הייתי מניחה אותה על הבטן הייתה נרדמת היום לוקח די הרבה זמן להרדים אותה )גם השינה אינה רצופה ומלווה בהתפתלויות במשך כול הלילה. בעבר הייתה מצליחה לאכל בישנתה אך היום גם זה לא מצליח מאחר והשינה שלה לא עמוקה כבר כמו בחודשים הראשונים ולכן מרגישה את כאבי הבטן ומתעוררת ומסרבת לאכול. כיצד ניתן להקל על ביתי בכאבי הבטן כך שתצליח לאכול כמו כול תינוק רגיל. אני חייבת לציין כי ביתי נולדה במשקל גבוה 4.165 קג שאוהבת לאכול ורוצה לאכול אך לא מצליחה. הדבר גורם לירידה במקשלה כמ כן הבגדים שהיו קטנים עליה בגיל חודש היום כבר גדולים. אודה לעזרתך תודה,

לירון שלום, תודה על פניתך, אני קורא את הדברים ומבין את התיסכול והדאגה הגדולה. מערכת העיכול ומערכת הנשימה הן שתי מערכות שלא "עובדות" בזמן ההריון ומתחילות את הפעילות שלהן רק מרגע הלידה, מערכת הנשימה חייבת להתחיל מיד לפעול על מנת לנשום ומערכת העיכול מתחילה לעבוד לאט לאט ולוקח לה זמן לתפקד כראוי. זאת הסיבה שיש לא מעט בעיות סביב מערכות אלו בגיל הזה. על אף ההסבר המאוד מפורט קשה לי מאוד לראות את התמונה הגדולה ויש צורך לראות את ביתך ולעשות לה מספר איבחונים נוספים על מנת להתאים לה טיפול נכון. טיפול ברפואה סינית, הומיאופטיה ונטורופתיה, כל אחד בנפרד וגם בשילוב מושכל יכול לפתוח את הבעיה לחלוטין. אני שמח לשמוע מחד שכל הבדיקות שלה תקינות אך מבין את התיסכול מאידך שאין לך תשובה ברורה לסיבה לבעיה ולכן המלצתי היא לפנות למטפל מומחה בילדים לאיבחון מסודר. אשמח לעזור לך למצוא מטפל או מרפאה באיזור מגורייך, את מוזמנת לפנות אלי, בברכה, אסף מור www.AssafMor.com 0522546880

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער