חום וקור

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

03/01/2012 | 15:04 | מאת: :)

שלום רב, אני כמעט בת 18 ועכשיו בזמן החורף קר לי מאוד כל הזמן יותר מאנשים אחרים. האם זו בעי'ה או שזה בגדר הנורמה? בנוסף לחברתי (בת אותו הגיל) חם כל הזמן גם כאשר קר בסביבתה, האם זה מהווה בעי'ה או שזה לגיטימי? תודה מראש.

שלום :) זה טבעי לחלוטין שיש הבדלים בהעדפה של קור וחום בין אנשים שונים. ההבדלים נובעים ממספר סיבות בניהן: הבדלים מטאבוליים ( הדרך שלנו להפיק אנרגיה ממה שאנחנו צורכים), הבדלים במשקל ובאחוזי שומן, הבדלים הורמונאליים וגם הבדלים ברגישות וביכולת שלנו לסבול קור או חום. בד"כ אין צורך להיבהל מזה או לטפל בזה מלבד אם מדובר במצבים מאוד חריגים שיכולים להעיד על בעיות פנימיות בגוף. שתי הבעיות הנפוצות שמצריכות תשומת לב הן אנמיה ( חוסר בחומרים חיוניים לכדוריות הדם) ובעיות בבלוטת התריס (תאירואיד). אם הדבר מטריד אותך ונראה לך או לסובבים אותך חריג מה שאני ממליץ זה קודם כל לעשות בדיקות דם פשוטות ( אפשר לקבל הפנייה מרופא משפחה) ולציין שאת רגישה מאוד לקור. במקביל אני ממליץ לפנות למטפל מוסמך שיוכל לעזור לך באיבחון ולהכווין אותך יותר. אשמח מאד לעזור לך, בברכה, אסף מור 0522546880 www.AssafMor.com

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער