מים קרים מהמקרר לתינוק

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

14/10/2011 | 06:46 | מאת: MORAN

בוקר טוב וחג שמח, יש לי תינוק בן שנה וחצי כמעט האם מותר לתת מים קרים מהמקרר לתינוק??? אני נמנעת מלתת מים קרים ורק פושרים אשמח לדעת מה הסיבות שלא מומלץ יוצא לי לראות הרבה שבגן נותנים להם מים קרים ממקרר למרות שביקשתי מפורשות שלא האם מים קרים לתינוק עושים נזק? תודה רבה

21/10/2011 | 00:57 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום לך, ראשית, עלי להתנצל על התשובה המאוחרת לשאלתך, הנובעת מרצף החגים והאירועים אצלנו. אין מניעה לתת מים קרים לתינוק. עם זאת, חשוב לדעת כי כל מאכל או משקה שאנו נוטלים, משפיע על המאזן האנרגטי הפנימי של הגוף, בפרט בתינוק, אשר מטבע הדברים, עדין יותר ומושפע בקלות רבה יותר. מתן חוזר ונשנה של מי שתיה קרים מוסיף קור לגוף, אשר אינו תואם לצרכי מע' העיכול העדינה של התינוק, הזקוקה, ע"פ הרפואה הסינית, לסביבה חמימה. משום כך, אני סבורה שטוב את עושה שמקפידה על מתן מים פושרים, אך אם מידי פעם ניתנים מים קרים, אין בכך נזק. בברכה, ד"ר גלי שטופמן

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער