נזלת ושיעול

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

01/10/2011 | 22:03 | מאת: שירה

שלום , יש לי תאומים בני שנה וחצי שמאז שהלכו לגן כל הזמן חולים, חום , שיעול נזלת, אף סתום. היום אנחנו אחרי החום אבל הנזלת והשיעול נשארו , אשמח לקבל קצת טיפים איך להקל עליהם.

02/10/2011 | 01:07 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום שירה, מצב זה שכיח מאד בילדים שמתחילים גן לראשונה. הפרידה מאמא, החשיפה לילדים האחרים, בקיעה של שיניים, כל אלו גורמים בילדים רבים לחוסר איזון ונטיה מוגברת למחלות ולליחה. מה ניתן לעשות? ראשית - כדאי להפחית מזונות שמחדירים ליחה לגוף - כמו בננות, פירות טרופיים (או פירות הדר בהמשך העונה), מוצרים המכילים בוטנים או סוכר רב, מוצרי חלב (בעיקר מוצרי חלב בקר). במקביל, כדאי להוסיף למזון דייסת קוואקר, גריסי פנינה ומעט פטרוזיליה ובצל למרק, שכן מזונות אלו נוטים ליבש ליחה. בנוסף, בכדי להקל על השיעול והנזלת - יש מספר אפשרויות: *להשתמש בתרסיס מי מלח לאף עד 4 פעמים ביום *מכשיר אדים לשעות הלילה *לטפטף על חיתול שמנים אתריים - לבנדר (2 טיפות), קורנית (2 טיפות), אקליפטוס (1 טיפה) ולשים באזור ראש המיטה בלילה, או על סינר במשך היום *ניתן להוסיף את השמנים האלו לשמן שקדים מחומם קלות ולעסות את החזה והגב. ניתן לחזור על כך מספר פעמים ביום *קיימים מספר תכשירים הומיאופטיים בבתי המרקחת המותאמים לילדים ושמטרתם לסייע במקרים אלו. מנסיוני, ההצלחה היא חלקית. אם כל אלו לא יספיקו או שהמחלות ימשיכו, כדאי לפנות לטיפול ברפואה סינית, שיכול לאזן מחדש, ולחזק את בניך כך שידבקו פחות במחלות הגן. חשוב לבחור במטפל/רופא המומחה לטיפול בתינוקות. באם תזדקקי לעזרה ספציפית יותר, תוכלי לפנות אלי טלפונית, בהצלחה! ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער