נוזלים באוזניים - חדרי מלח

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

11/06/2011 | 21:30 | מאת: סמדר

בני בן החמש סובל מבעיית נוזלים באוזניים, דבר הפוגע בשמיעה שלו. ניסינו טיפול הומאופטי כשנה, שכלל טיפות מסויימות שרשם ההומאופט וכן הורדת מוצרי חלב פרה ומעבר לחלב עיזים. לא ראינו שיפור משמעותי ולכן הפסקנו. האם שהייה בחדר מלח יכולה להוות פתרון לבעיה? האם נעשו בדיקות על חדרי מלח בארץ והוכח כי אכן עוזרים לבעיות השונות? האם יש סטנדרטים מסויימים בהם חדרי המלח צריכים לעמוד? תודה רבה ושבוע טוב.

14/06/2011 | 00:36 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום סמדר, למיטב הבנתי, חדרי מלח יכולים לשמש כאמצעי עזר לטיפול בנוזלים באוזניים, אך אינם יכולים לפתור את הבעיה במלואה.גם אם ההומיאופתיה לא צלחה, אין סיבה להתייאש: לרפואה הסינית קיימת הצלחה לא מבוטלת בטיפול בנוזלים באוזניים. הטיפול כולל דיקור (באמצעות מחטים דקיקות המותאמות לטיפול בילדים) ולעיתים גם צמחי מרפא הניתנים בסירופ. כדאי בהחלט לפנות לטפול ברפואה סינית, וחשוב להקפיד ולבחור מטפל מומחה ברפואה סינית לילדים. עם זאת, באם לא תראו שיפור בשמיעה תוך חודשיים או שלושה לטיפול, לא תהיה ברירה אלא לפנות לניתוח להחדרת צינוריות ('כפתורים') לניקוז הנוזלים, בשל הירידה בשמיעה והשלכותיה האפשריות. אשמח לסייע לכם טלפונית במציאת מטפל מתאים באזור מגוריכם. בהצלחה! ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער