חרחורים

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

06/06/2011 | 15:29 | מאת: אוקסנה

שלום, הבת שלי בת חודשיים וחצי ומדי פעם יד לה חרחורים, רופא הילדים אמר לי שזה קוצר נשימה ולעשות לה אנלציות עם ventolin,אני עושה לה במידת הצורך שזה בדרך כלל פעם ביום אך הרופא אומר שאם עושים רק פעם ביום אין לזה שום השפעה. ולאחר האנלציות התינוקת ממש לא רגועה. האם יש משהו אחר לכך חוץ מהאנלציות???

אוקסנה שלום, אפתח ואמר שיש עוד הרבה מה לעשות מלבד הטיפול בוונטולין אבל מכיוון שחסרים הרבה פרטים כגון- מהלך הלידה, תזונה, רמת החירחורים, בדיקה פיזיולוגית ועוד, הכי נכון זה להתייעץ עם מטפל מומחה לטיפול בילדים שיוכל לכוון אותך לטיפול הנכון. עד שתתייעצי עם מטפל מוסך- תמשיכי לפעול לפי הוראות הרופא שכן אין להקל ראש בקוצר נשימה בגיל כזה. באופן כללי אומר שהחירחורים נובעים ככל הנראה העודף ליחה שיכול לנבוע ממספר סיבות שהכי נפוצה היא התזונה. אם התינוקת יונקת אז יש צריך לבדוק את התזונה שלך ולהתאים אותה לתינוקת , אם התינוקת ניזונה מתחליף חלב אז צריך לבדוק האם יש רגישות לחלב הפרה ואז לנסות למצוא פתרונות בריאים יותר מהוונטולין. שנית, אני ממליץ להתייעץ בקרוב עם מטפל מוסמך, אשמח לסייע לך למצוא מטפל באיזור מגורייך, בברכה, אסף מור 0522546880 AssafMor.com

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער