קקי ירוק

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

21/02/2011 | 14:09 | מאת: ארז

שלום תינוקנו בן חודש וחצי ביומיים האחרונים הוא כמעט ולא ישן ואם הוא נרדם הוא מתעורר לאחר חצי שעה. בנוסף צבע הקקי שלו נהיה ירוק והכמות שהוא אוכל פחתה והתדירות של הארוחות גדלה עד כה היה תינוק רגוע אכל בממוצע כל 3 שעות ארוחות מסודרות האם עלינו לפנות לרופא ילדים או לתת לזה זמן לעבור נ.ב מדדנו חום והוא 36.7

21/02/2011 | 21:51 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום ארז, אין ספק שמשהו מפריע לתינוק.. חוסר השינה, הירידה בתאבון והיציאות הירוקות - כל אלו מצביעים על איזשהו קושי, ככל הנראה הקשור במערכת העיכול. כאשר יש לתינוק יציאות ירוקות, מלמד הדבר, בראי הרפואה הסינית, על כך שמערכת העיכול נמצאת בעומס יתר, מתקשה להתמודד עם המזון ו- נתקעת. יכולות להיות לכך סיבות רבות : שינוי בתזונת האם (בתינוק יונק), שינוי פורמולה, שינוי בחייו של התינוק - כמו דמות מטפלת חדשה ופרידה מאמא, חיסונים (התופעות הקשורות בחיסון יכולות להופיע עד 6 שבועות לאחר החיסון), בקיעת שיניים ותרופות. בכל מקרה, אם המצב ממשיך - נראה לי שיש מקום לבדיקת רופא ילדים, בכדי לשלול מחלה הדורשת טיפול. מעבר לכך, ובאם אין כל ממצא רפואי המסביר את הקושי - הרי שיש מקום לפנות לאבחון וטיפול באמצעות רפואה סינית או הומיאופתיה. יש לבחור במטפל המומחה לטיפול בתינוקות. בהצלחה, ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער