פטרית פה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

12/02/2011 | 11:33 | מאת: לב מיכל

בתי בת ה8 חודשים סובלת המון מדלקות אוזניים הולכות וחוזרות בחודש האחרון היא קיבלה ראשית מוקסיפן לא עזר עברנו לאוגמנטין 5 ימים לא עזר בנוסף קיבלה תפרחת באבר מין מכיוון שגם זה לא עזר שוב עברנו לאנטיביוטיקה נוספת לזינט 400 השאלה שלי היא האים יש קשר בין האנטיביוטיקה לבין הפטריה כי כל הפה שלה כולל השפתים עטופות במין שכבה לבנה האם זה פטריה ומה עלי לעשות אודה לכם מראש אם אקבל תשובה והתייחסות מכם

מיכל שלום, לא ניתן לאבחן את ביתך בלי לראות אותה אך נשמע שאכן מדובר בפטרייה או קנדידה בשפה המקצועית . הפטרייה שוכנת באופן קבוע במערכת העיכול ובנרתיק ונשמרת באיזון קבוע ע"י החיידקים הבריאים של מערכת העיכול. לקיחת אנטיביוטיקה פוגעת גם בחיידקים הבריאים ולכן הקנדידה מתרבה ומתפשטת והופכת לזיהום פטריתי (קנדידיאזיס). זאת הסיבה שתמיד ממולץ לקחת תוספים של פרוביוטיקה בזמן שלוקחים אנטיביוטיקה. אני ממליץ להגיע לטיפול אצל מטפל מוסמך על מנת לטפל בשתי הבעיות- הקנדידה והsלקות באוזניים בצורה רחבה ולא לתת טיפול נקודתי לכל אחת מהתופעות. במקביל חשוב להתחיל לקחת תוסף פרוביוטיקה רחבה ( לא מספיק היוגורטים BIO). תפני לבית המרקחת הקרוב לביתך ותקני סוג שמתאים לילדים מחברה ידועה ורצינית. אשמח לסייע יותר, את מוזמנת לפנות אלי אסף 0522546880 www.AssafMor.com

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער