סמבוכול לילדים

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

07/02/2011 | 13:24 | מאת: אמא

שלום, בחורף שעבר הילדה שלי הייתה בת שנתיים, קניתי לה סמבוכול לילדים. על האריזה היה מינון גם עבור ילדים בני שנתיים. השנה קניתי שום את אותו הסמבוכול, אך הפעם המינון הוא החל מגיל 4(לא כתוב כלום על גיל 3 בהנחיות שימוש). האם מותר לתת אותו לילדה בת 3? כתוב שיש 32 מג ויטמין C בכפית 5 מל

08/02/2011 | 01:49 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום לך, כעיקרון אין בעיה לתת מינון גבוה של ויטמין C. זהו ויטמין מסיס במים וכל עודף ממנו מופרש בשתן. לגבי השינוי במינונים ובגילאים על אריזת התכשיר - הטוב ביותר יהיה לשאול את היצרן. על מרבית האריזות יש מספר טלפון לפניות הציבור. אני מציעה שתתקשרי ותבררי. בהצלחה, ד"ר גלי שטופמן

08/02/2011 | 10:10 | מאת: אמא

ראשית, תודה על התגובה המהירה התקשרתי לשירות לקוחות של רקח (היבואנים), נאמר לי שהנוסחה לא השתנתה, אך הם שינו את הוראות השימוש כי משרד הבריאות אוסר להם לכתוב מינון לילדים מתחת לגיל 4. הנציגה(היא לא רוקחת) אמרה שזה בסדר לתת חצי מהכמות לילדה בת 3. האם לדעתך זה בסדר לתת לה בעת מחלה את המוצר? שמעתי שהוא ממש ממש טוב

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער